Modernizarea Școlii Gimnaziale nr. 8 din Piatra-Neamț, întârziată din cauza problemelor neașteptate la îndepărtarea parchetului

Modernizarea Școlii Gimnaziale nr. 8 din Piatra-Neamț a fost întârziată din motive neașteptate, conform declarațiilor constructorului. Se pare că mobilierul școlar a fost îndepărtat din clădire cu ajutorul constructorului la momentul predării amplasamentului, în luna februarie. Cu toate acestea, la îndepărtarea parchetului s-au descoperit alte probleme care au adus întârzieri în procesul de renovare.

În mod specific, sub parchet s-a găsit un strat de aproximativ 10 cm format din zgură și rumeguș, necesitând îndepărtare, iar în anumite zone s-a impus turnarea unui strat de șapă mai consistent, care necesită timp suplimentar pentru întărire.

Pe lângă aceste obstacole, unele materiale de construcții au trebuit înlocuite pe parcursul lucrărilor, deoarece dimensiunile lor inițiale nu se potriveau cu realitatea de pe șantier. Procesul de modernizare a clădirii Școlii Gimnaziale nr. 8 din Piatra-Neamț a întâmpinat dificultăți încă de la începutul lucrărilor, în primăvara anului trecut. Au fost necesare intervenții suplimentare și au apărut întârzieri și la achiziționarea unor materiale de construcții.

În prezent, deși inițial se dorea ca unitatea de învățământ să fie redeschisă pentru elevi și cadrele didactice în cursul acestui an școlar, este evident că modernizarea nu va fi finalizată mai devreme de luna septembrie a acestui an. Astfel, copiii vor putea intra în școala renovată doar la începutul anului școlar următor, conform declarației primarului orașului.

Dacă vrei să fii la curent cu ultimele noutăți sau ești interesat să ofertezi proiecte din domeniul educațional, sau vrei să contribui la dezvoltarea infrastructurii educaționale, te invităm să testezi GRATUIT VICTA.ro

SURSA ARTICOL