Pardoseli poliuretanice cu durata de viata de minim 50 de ani – Solutii profesionale dezvoltate de compania Milucon

Datorita avantajelor tehnice si functionale, sistemele de pardoseli poliuretanice reprezinta una dintre cele mai utilizate metode de acoperire a suprafetelor interioare sau exterioare. Acestea absorb socurile mecanice, sunt elastice, rezistente la abraziune, stabile in timp si prezinta calitati antifonice, dar si antiderapante.

De asemenea, acest tip de pardoseli poliuretanice au un aspect uniform si pot fi realizate in diverse combinatii si variatii cromatice, precum si straturi de grosime diferite. Pentru ca nu implica costuri de exploatare si intretinere foarte mari, sunt considerate economice.

Specializata in pardoseli de orice tip, compania Milucon propune doua tipui de pardoseala poliuretanica: cea cu granule de cauciuc („tartan”) si ce pe baza de rasini poliuretanice.

Acestea pot fi aplicate in mod eficient atat la interior, cat si la exterior si spre deosebire de alte companii, Milucon garanteaza o durata de viata ce poate atinge minimum 50 de ani.

Pardoseli poliuretanice si pardoseli cauciucate

Asa cum am mentionat anterior, Milucon pune accentul pe doua tipuri de pardoseli – cea poliuretanica si cea cauciucata, denumita si tartan.

A doua varianta de pardoseala se foloseste in general pentru acoperirea suprafetelor necesare pentru terenuri de sport. Granulele de cauciuc ofera pardoselii capacitatea de absorbtie a socului si ofera conditii optime de joc sau antrenament atletilor, fotbalistilor, jucatorilor de baschet, tenis si alte sporturi.

Printre altele, cele doua tipuri de pardoseli sunt rezistente la agentii de curatare folositi pentru intretinere, isi mentin aspectul si functionalitatea pentru mult timp, faciliteaza mersul oferind senzatia de moale la pasire, rezista la apa si ala actiunea razelor UV, pot fi decontaminate si sunt foarte usor de aplicat. In plus, acestea pot inlocui covoarele de PVC cu succes, deoarece avantajele acestora sunt superioare.

Pardoseli poliuretanice vs. Pardoseli epoxidice

Chiar daca la prima vedere cele doua tipuri de pardoseala par similare, diferentele dintre acestea sunt destul de importante.

In primul rand, pardoselile pe baza de rasini epoxidice sunt mai durabile si rezista mai bine la compresiune, fiind ideale pentru spatiile din industria grea si unitatile de productie cu trafic intens.

In opozitie cu acestea, pardoselile poliuretanice se caracterizeaza prin mai multa elasticitate si flexibilitatea, ceea ce le face mai putin dure. In schimb, acestea rezista mai bine la zgarieturi si absorb cu mai mult usurinta socurile fizico-mecanice.

Puncte forte ale pardoselilor pe baza de rasini poliuretanice

Pentru a rezuma calitatile tehnice, functionale si estetice ale sistemelor de pardoseala poliuretanice, iata principalele avantaje ale acestora:

  • Durata mare de viata (pana la 50 de ani);
  • Costuri reduse de exploatare si intretinere;
  • Posibilitatea de efectuare a reparatiilor doar in zonele afectate;
  • Elasticitate si flexibilitate;
  • Rezistenta la praf, detergenti, apa, raze UV etc. ;
  • Gama variata de culori si combinatii cromatice;
  • Rezistena la socuri fizico-mecanice;
  • Aspect uniform, neted si placut.

Proiecte de succes prin Milucon, specialist in lucrari de pardoseli

Asadar, daca sunteti interesati de toate aspectele unei lucrari de pardoseala poliuretanica, Milucon va sta la dispozitie cu toate datele necesare.

Acestea pot fi accesate si de pe website-ul: www.milucon.ro sau pot fi discutate in detaliu cu unul dintre reprezentantii companiei la numarul de telefon:

0766 419 049

Sau prin e-mail: office@milucon.ro