Pardoseala sportiva montata pe acoperisul unei cladiri din Bucuresti

Dezvoltatorul suedez Skanska a anunțat recent o premieră pentru piața românească. Prima clădire din cadrul proiectului de birouri Campus 6, dezvoltat în zona Politehnică din București, va avea pe acoperiș o pistă de alergare pentru angajați.

Unul din obiectivele principale ale Skanska este de a crea spaţii de lucru inovatoare, pregătite pentru viitor, iar unul din elementele cheie ale acestei misiuni este omul. Putem avea cele mai îndrăzneţe linii de design şi cea mai nouă tehnologie, dar principala funcţie a unei clădiri este să ofere valoare vieţii de zi cu zi a celor pe care îi găzduieşte. De aceea, pentru Campus 6 am dezvoltat conceptul pornind de la lucrurile esenţiale – cum ar fi aerul, lumina, spaţiul sau comunitatea”, a declarat Aurelia Luca, Country Director Skanska Property România.

Această clădire este prima din cadrul proiectului de 81.000 de metri pătrați, care va include patru clădiri și peste 1.000 de locuri de parcare.

Dezvoltarea a început la sfârșitul anului trecut și costul investiției se ridică la 38 de milioane de euro. Prima clădire din Campus 6 va avea 11 etaje, două niveluri subterane și 22.000 metri pătrați de spații de închiriat și va fi finalizată în trimestrul al treilea al anului viitor.

Proiectul Campus 6 este amplasat pe fosta platformă industrială Pumac din zona Politehnică, pe un teren de 2,1 hectare cumpărat în 2015 pentru suma de 13 milioane de euro de la omul de afaceri Ion Rădulea.
Platforma Pumac are o suprafața totală de 7 hectare și este posibil ca restul terenului să fie achiziționat tot de Skanska, în vederea unor dezvoltări viitoare. (sursa: capital.ro)