Pardoseală de înaltă performanță instalată la centrul AstraZeneca

Stonhard Group a instalat un total de 6500 mp de pardoseli epoxidice performante în unitate de producție farmaceutică din Macclesfield, Cheshire, a companiei AstraZeneca.

sursă: cleanroomtechnology.com

Contractat de Boulting Environmental Services (BES), Stonhard – principalul producător de sisteme de pardoseli din rășină epoxidică – a proiectat și a instalat un sistem de pardoseală de înaltă performanță ca parte a renovării spațiului de producție și depozitare.

Unitatea de la  Macclesfield este centrul european al companiei pentru ambalare și distribuire către 130 de piețe globale. Este, de asemenea, a doua cea mai mare unitate de producție la nivel mondial pentru medicamente precum Zoladex, un medicament pentru cancerul de prostată.

Stonhard a instalat un total de 6500 mp de pardoseli epoxidice de înaltă performanță în cadrul șantierului de la Macclesfield. Sistemul este conceput special pentru a rezista efectului de blisterning cauzat de excesul de umiditate și a fost specificat pentru a rezolva problemele anterioare de osmoză la AstraZeneca.

Dave Greaves, Senior Construction Manager la BES, a declarat: „Acesta este primul proiect pe care l-am întreprins împreună cu echipa Stonhard și am fost imediat impresionați de cunoștințele și experiența lor, ceea ce a fost clar din soluția pe care au dezvoltat-o ”.


Managerul contractelor Stonhard, Steve Lyon, a declarat: „Experiența și cunoștințele acumulate de Stonhard în domeniul farmaceutic și în sectoarele mai largi au susținut proiectarea și instalarea acestui proiect de pardoseală pentru AstraZeneca.”

AstraZeneca este un client vechi al BES – experți în construcții și proiectare, care furnizează servicii de inginerie multidisciplinară la șantierele AstraZeneca de aproape 20 de ani. În acestă situație a fost necesară o soluție de pardoseală de înaltă performanță, iar BES i-a recomandat pe specialiștii Stonhard.

Grupul Stonhard din Marea Britanie este format din specialiști în instalații igienice pentru pardoseli Kemtile – oferind o soluție unică clienților de pe piețele farmaceutice și medicale. Acesta lucrează cu un număr tot mai mare de mărci internaționale de top din Marea Britanie, inclusiv Reckitt Benckiser, GSK, Accord Healthcare, Alltrista Plastics și Thermo Fisher Scientific.