5 motive pentru care pardoselile epoxidice au devenit tot mai populare

Rășina epoxidică este una dintre cele mai favorizate tipuri de pardoseli din industria construcțiilor. Aceasta poate fi utilizată atât pentru case rezidențiale, cât și pentru uzine industriale, hangare și săli de expoziții auto.  De asemenea,  piața padoselilor epoxidice este o industrie de 20 de miliarde de dolari, iar istoria s-a a început în jurul anului 1930.

Iată câteva motive pentru care popularitatea acestor pardoseli a crescut odată cu trecerea timpului:

Pot fi aplicate pe diferite suprafețe

De cele mai multe ori, aplicațiile pentru pardoseli au nevoie de sisteme speciale de acoperire care sunt dictate în principal de tipul de material care este utilizat ca substrat. Situația este diferită în cazul pardoselilor epoxidice,  astfel încât acestea pot fi aplicate pe beton, oțel și aproape toate tipurile de suprafețe.

Pardoselile epoxidice au caracteristici adezive uimitoare

Datorită caracteristicilor adezive, odată turnată pe podea, pardoseala epoxidică va rezista o perioadă îndelungată de timp, chiar și atunci când este expusă la trafic intens și șocuri.

Materialele epoxidice sunt ignifuge

Unele rășini epoxidice conțin anumiți pigmenți care se dilată atunci când sunt expuși la căldură. Această expansiune are capacitatea de a forma rapid o barieră de protecție care va rezista până când focul va fi stins.

Pot fi folosite pentru a încorpora obiecte în pardoseală

Rășina epoxidică poate fi folosită pentru a încorpora diferite obiecte în pardoseală. Există multiple exemple de modele unice care încorporează bănuți, pietre, lemn tăiat la capăt, cărți poștale, poze și multe altele. De asemenea, noile trenduri din sfera pardoselilor folosesc rășini epoxidice pentru a crea designuri 3D inedite.

Sunt foarte rezistente

Podelele epoxidice sunt fiabile. Atâta timp cât sunt instalate și întreținute corespunzător, acestea pot fi foloste în spații industriale, cu trafic intens și cu echipament greu.

Toate aceste motive, plus alte beneficii pe care le oferă, au dus la creșterea popularității pardoselilor epoxidice odată cu trecerea timpului.