Parchetul – solutia ideala pentru incalzirea prin pardoseala

In ultimii ani se constata o preferinta in crestere pentru incalzirea prin pardoseala. Este de asteptat ca in scurt timp acest tip de incalzire sa devina solutia principala mai ales in ceea ce priveste spatiile nou construite. Si nu este de mirare, avand in vedere avantajele acestui sistem relativ nou pe piata romaneasca.

Atunci cand se utilizeaza incalzirea prin pardoseala, temperatura se elibereaza in mod constant pe toata suprafata spatiului, rezultand un grad sporit de confort. In plus, dispar tevile si radiatoarele atat de inestetice si cresc astfel atat posibilitatile de decorare, cat si spatiul util.

Atunci cand se amenajeaza un spatiu de locuit, beneficiarii aleg de cele mai multe ori pardoseala din lemn, intrucat confera o senzatie de caldura si naturalete, dar denota in acelasi timp eleganta si stil. In cazul in care se opteaza pentru sistemul de incalzire prin pardoseala, este bine de stiut ca rezistenta la transferul de caldura trebuie sa fie cat mai mica. Maximul admis de normele europene actuale este de 0.15 m2k/w. La ROMTEC INVEST puteti gasi atat parchet laminat, cat si parchet stratificat, produs in Germania conform celor mai inalte standarde de calitate.

In cazul in care va doriti parchet stratificat, aici gasiti cea mai mica rezistenta la transferul termic, putand fi montat chiar si flotant pe incalzirea prin pardoseala. Montat flotant – pe o folie dedicata –, are rezistivitate termica de maxim 0,118 mpk/w. Mai mult, spre deosebire de parchetul stratificat obisnuit, stratul din mijoc este foarte dens si fara bulele de aer cu efect termoizolant specifice lemnului rasinos. In acest fel, caldura ajunge nestingherita in ambient, asigurand in acelasi timp confort, dar si costuri optime pentru incalzire.

In ceea ce priveste parchetul laminat, acesta este prevazut din fabrica cu o folie speciala lipita de fiecare placa. Parchetul se monteaza direct pe sapa, rezultand o rezistivitate termica totala de 0.075mpk/w. Este un transfer mult mai bun fata de solutiile care se folosesc uzual. Analizand ofertele de pe piata, putem observa o rezistivitate de 0.11mpk/w sau mai mare (calculam 0.05 mpk/w folia gaurita pentru incazirea prin pardoseala plus parchetul laminat cu rezistivitate 0.06 mpk/w).

Pe langa un transfer termic foarte bun, parchetul mai are si urmatoarele caracteristici: silicon pe click pentru etanseizarea imbinarii si prevenirea scartaitului, izolatie fonica foarte buna, rezistenta la actiunea razelor soarelui, rezistenta la impact, efect anti-static. Mai adaugam faptul ca la finisarea parchetului sunt utilizate metode complexe, care dau fiecarui decor un caracter unic.

Gama larga de dimensiuni ale placilor, precum si o varietate larga de nuante de stejar va vor ajuta sa va construiti stilul personal in casa dumneavoastra. Idei sa fie, ca produsele le gasiti la ROMTEC INVEST. Si daca va lipsesc ideile, va ajutam cu cateva sugestii aici: www.romtecinvest.ro.

Produsele de calitate si amenajarile interioare sunt pasiunile noastre. Le-am imbinat cu succes in ceea ce azi este ROMTEC INVEST. Distribuim la nivel national produse premium pentru amenajarea de spatii de locuit, comerciale, birouri, restaurante, pensiuni, etc. Cu un management tanar, dar specializat in domeniu, ne-am bazat afacerea pe incredere, onestitate si profesionalism. Suntem dinamici, pragmatici si mereu atenti la cerintele si nevoile clientilor nostri. Suntem in permanenta aliniati la tendintele globale si cautam mereu noi oportunitati de dezvoltare. Ne puteti contacta AICI.