Indfloor Group aduce pardoselile turnate din plută naturală în România

Începând cu 2004, echipa Indfloor Group s-a afirmat ca o prezență semnificativă în domeniul pardoselilor profesionale, acumulând o experiență extinsă. Având ca scop furnizarea de soluții complete în ceea ce privește pardoselile profesionale pentru companii private și publice, oferind consultanță, design, materiale, montaj și întreținere.

Am avut privilegiul de a discuta cu Anamaria Pop, Manager de Achiziții în cadrul Indfloor Group, despre noutățile în domeniul pardoselilor și despre modul în care se diferențiază în piață în comparație cu competitorii. Un aspect deosebit de interesant a fost introducerea în România a unui tip inovator de pardoseli realizate din plută.

De unde v-a venit ideea de a aduce acest tip de pardoseli din plută în România?

Exclusivitatea în România o avem și pentru alte game de produse. Exemplific aici sistemul de pardoseală drenantă pe bază de piatră – Conipave, sau mâna curentă și protecțiile de pereți de la Inpro Corporation (destinate, în special, spațiilor medicale).

Am demarat colaborarea cu cei de la Corkeen by Amorim în luna iulie a acestui an, deplasându-ne la sediul lor central din Portugalia. Aici, echipa noastră de profesioniști a absolvit trainingul de implementare a soluțiilor pentru locuri de joacă, bazate pe plută 100% naturală.

Ne-am dorit să inovăm piața din România și am reușit, devenind Brand Masters Corkeen în România. Așadar, ne alăturăm altor țări precum Norvegia, Suedia, Franța, amenajând locuri de joacă Eco Friendly folosind sisteme turnate din plută naturală.

Cu ce este atât de special acest sistem de plută?

Pluta este un material 100% natural, reciclabil, regenerabil, lipsit de microplastice și alte elemente toxice. Din toate punctele de vedere: ecologic, social și economic, este unul dintre cele mai versatile materiale din lume. Pluta reprezintă materia primă pentru o paletă extrem de largă de produse, de la dopuri de plută, domeniul fashion, amenajări de locuri de joacă, până la elemente destinate industriei aeronautice.

Mai exact, care este adresabilitatea sistemelor de plută în țara noastră?

Indfloor Group a primit certificarea pentru instalarea în România a sistemului pe bază de plută Corkeen Play Original, în diverse grosimi. Mai exact, această pardoseală din plută reprezintă alternativa naturală, Eco Friendly, pentru amenajarea spațiilor de joacă destinate copiilor.

Ne puteți da mai multe detalii despre compania cu care ați semnat acest parteneriat?

Grupul Amorim este o companie multinațională de origine portugheză. Originile sale în afacerea cu plută datează încă din anul 1870, astăzi fiind lider mondial în acest sector. Grupul Amorim se mândrește în prezent cu o poziție consolidată în zeci de companii de pe cele cinci continente, fiind implicaț într-o gamă largă de domenii economice precum pluta, textilele, producția de vin și turismul viticol.

Când urmează să semnați primul contract pentru un astfel de loc de joacă în România?

Deși derularea campaniilor de promovare a acestui nou serviciu a început de puțin timp, suntem plăcut surprinși de un feedback pozitiv în piață. Suntem pe cale să semnăm primul contract pentru amenajarea primului loc de joacă de plută din România. Cu siguranță detaliile acestui prim proiect vor ajunge și la dumneavoastră. Sperăm ca lucrarea, executată în premieră în România, să ne poarte noroc și să fie un bun exemplu de urmat pentru viitori beneficiari.