Ilfov: Evoluția pieței de parchet rezidențial în ultimul an

Domeniul rezidențial a crescut în anul pandemiei cu 38,8 puncte procentuale. Potrivit analizei anuale IBC Focus asupra industriei construcțiilor, în 2020 au fost monitorizate 8492 proiecte de tip Clădiri rezidențiale private, comparativ cu cele 6150 identificate în 2019.

Necesarul de parchet rezidențial în Ilfov

Conform singurei asistente virtuale de vânzare la șantiere, VICTA.ro, în ultimul an au fost monitorizate 608 proiecte rezidențiale la care se estimează necesar de parchet din lemn masiv sau laminat. Cumulat, șantierele ocupă o suprafață de 2,83 milioane mp, iar valoarea investițiilor atinge suma estimată de 11,80 miliarde RON.

Segmentarea proiectelor pe subdomenii

Cele mai multe proiecte din Ilfov la care a fost estimat necesar de parchet rezidențial sunt case și vile (354). De asemenea, au fost identificate și 188 ansambluri rezidențiale, 107 blocuri și 2 case de vacanță.

DOMENIUL REZIDENȚIAL: PE CE ȘANTIERE SE LUCREAZĂ ÎN ILFOV?

În ultimul an au fost monitorizate 633 proiecte rezidențiale în Ilfov. Dintre acestea, 312 se află în stadiul de construcție. Iată 3 proiecte rezidențiale la care se lucrează în prezent:

  • Ansamblu rezidențial 3 imobile D+P+4E, 154 apartamente și parking subteran și suprateran – LOFT Green Apartments
  • Ansamblu rezidențial locuințe tip înșiruite P+1E – Colina Lac
  • Ansamblu rezidențial 96 imobile locuințe unifamiliale, 198 unități locative P+2E, 14 imobile locuințe colective cu 11 apartamente P+2E+M și grădiniță – Gardena Residence
DOMENIUL REZIDENȚIAL: CEI MAI ACTIVI ARHITECȚI ÎN ILFOV

În ultimele 12 luni au fost identificate 56 firme de arhitectură care au executat lucrări rezidențiale în Ilfov. În funcție de numărul proiectelor, cele mai active companii sunt DAT CONSTRUCTIVE (14 lucrări), ASCO CONSTRUCTII (12 lucrări) și DIMLAYER STUDIO (7 lucrări).

DOMENIUL REZIDENȚIAL: CEI MAI ACTIVI CONSTRUCTORI ÎN ILFOV

Cu ajutorul VICTA.ro, în ultimul an au fost identificați 112 antreprenori generali care au executat lucrări rezidențiale în Ilfov. Companiile cu cele mai multe proiecte sunt TERRA GAZ CONSTRUCT (8 lucrări), SANTIER IN LUCRU (6 lucrări) ART CONSTRUCT ACM (4 lucrări) și OMATIC EXPERT (4 lucrări).