HVP O – Solutia perfecta pentru pardoseli contaminate cu ulei

Podelele industriale sunt des contaminate cu ulei, petrol si alte fluide greu de curatat. Uleiul si alte substante pot patrunde in porii pardoselilor si in substratul betonului pentru o perioada indelungata de timp. Totusi, pastrarea fabricilor in conditii ireprosabile de curatenie este esentiala atat pentru a asigura un mediu operational sigur la locul de munca, cat si pentru a mentine echipamentul de lucru in conditii bune.

Sto Cretec, filiala romaneasca a companiei STO SE&Co KGaA, ofera pietei din Romania o gama larga de solutii dedicate pardoselilor industriale. Gama este completa, ingloband de la amorse pana la produse pentru stratul final de acoperire.

Produsele din portofoliul Sto Cretec ajuta la curatarea, reconstructia si protejarea pardoselilor din zonele industriale. In cazul fabricilor industriale, pardoselile sunt adesea murdarite de petrol sau reziduuri de uleiuri greu de indepartat. Cerintele tehnice, dar si buna functionare a proceselor operationale depind de o pardoseala de calitate.

StoPox HVP O si HVP O Ölentferner ajuta la reconstructia podelelor de beton contaminate cu ulei si ofera o curatare durabila. HVP O Ölentferner este un detergent special creat pentru a indeparta eficient reziduurile de ulei din pardoselile contaminate. Iar StoPox HVP O este o amorsa epoxidica aplicata pe suprafata pardoselilor de beton contaminate cu ulei. 

Acestea curata temeinic pardoselile contaminate, elimina reziduurile greu de curatat, patrunse adanc in pardoseli si a le pregateste de aplicarea oricarui sistem epoxidic/poliuretanic solicitat.

HVP O Ölentferner se aplica pe zona contaminata cu ajutorul unei perii, astfel incat sa poata patrunda in porii pardoselilor. Zona de curatat trebuie frecata bine cu o perie, pentru ca substanta sa se aseze cum trebuie pe intreaga suprafata. Detergentul HVP O Olentferner transforma uleiul si il descompune in microparticule ce sunt transportate la suprafata pardoselei prin actiunea capilara si prin apa. Spuma creata prin perierea zonei ce trebuie curatata, ridica la suprafata uleiul si curata profund porii pardoselii.

In cazul in care contaminarea nu este curatata in totalitate, actiunea se poate reface. Dupa o perioada in care este lasat sa actioneze, masa de murdarie rezultata trebuie colectata prin intermediul unui dispozitiv de aspiratie adecvat pentru zone umede. In acest fel, reziduurile si uleiurile sunt indepartate, iar zona este corect curatata.

Dupa curatarea si eliminarea reziduurilor, urmatorul pas este aplicarea amorsei epoxidice StoPox HVP O, pe suprafata inca umeda. Pentru a functiona eficient, trebuie aplicat inainte de uscarea in totalitate a suprafetei vizate.

Acesti pasi fiind parcursi, pardoseala este pregatita de aplicarea oricarui sistem epoxidic/poliuretanic solicitat, in functie de cerintele proiectului.

Avantajele utilizarii HVP O in curatarea pardoselilor fata de metodele traditionale

– Folosirea HVP O este o metoda de restaurare a pardoselilor mult mai economica si mai durabila in comparatie cu metodele clasice de curatare. In asa fel, va puteti amortiza costurile de intretinere si curatare.

– Tot ceea ce este necesar in procesul de curatare este detergentul StoPox HVP O si dispozitivul de aspirare pentru indepartarea murdariei rezultate.

– Metoda de aplicare a HVP O este una usoara si nu necesita o implicare fizica indelungata si extenuanta.

– Folosind aceasta metoda, nu este necesara utilizarea altor agenti de curatare, singurul necesar fiind HVP O.

– Pardoselile vechi si pline de uleiuri nu trebuie sa fie indepartate, HVP O putand sa actioneze si asupra lor.

– In dorinta schimbarii unei pardoseli vechi sau adaugarii unui nou strat, StoPox HVP O este solutia ideala, intrucat nu este necesara sfaramarea zonelor contaminate, ci doar curatarea lor cu HVP O (cu Solutia HVP O Olentferner si amorsa epoxidica StoPox HVP O).

Pentru pardoseli curate, igienice, rezistente in timp si bine intretinute, achizitionati cu incredere StoPox HVP O. Compania germana Sto SE&Co KGaA ofera solutii specializate in domeniul constructiilor si produse speciale pentru controlul, curatarea si mentinerea podelelor si pardoselilor in conditii optime. Cu o experienta graitoare in domeniu, calitatea este cea care vorbeste de la sine.