Granitul : alegerea rezistenta si eleganta pentru trepte interioare si exterioare

Dincolo de functionalitatea lor, scarile raspund unei nevoi estetice, acestea imbogatind designul oricarei incaperi, indiferent ca sunt interioare sau exterioare. Atunci cand vine vorba de proiectarea unei scari, sunt foarte importante imaginatia si originalitatea constructorului + calitatea materialelor alese. La realizarea scarilor interioare si exterioare se poate folosi lemnul, betonul, sticla, fierul sau piatra naturala. Granitul este alegerea cea mai buna si cea mai recomandata de specialistii in design din intreaga lume. Nimic nu se compara cu rezistenta, eleganta si versatilitatea unei placi din granit.

Scarile interioare sau exterioare din granit  sunt rezistente in timp, nu se zgarie, nu se pateaza, nu sunt afectate de variatiile de temperatura si nu isi schimba culoarea. Granitul este rezistent si la acizi sau solutii caustice.

In plus, granitul vine intr-o varietate larga de culori, deoarece in compozitia sa se gasesc cristale minerale conexate, cel mai frecvent intalnite fiind feldspatul si cuartul. Aceste minerale fac ca fiecare bloc de granit sa fie unic.

Pentru treptele interioare puteti alege nuante similare sau in contrast cu mobila si cu peretii incaperii. Se recomanda granitul in culori deschise, vii, pentru a da stralucire si eleganta incaperii. Pentru exterior, in general, se aleg placile din granit mai inchise la culoare, in nuante mai neutre, dar, intr-un final, totul tine de preferintele dvs. De multe ori, chiar daca dorim o culoare foarte deschisa, e posibil sa nu fie cea mai buna alegere pe termen lung. Daca doriti trepte interioare sau exterioare pentru un restaurant, hotel, magazin sau orice alt spatiu comercial unde circulatia este foarte mare, mai indicat ar fi un granit mai inchis la culoare.

Calitatile estetice, rezistenta si costurile foarte scazute de mentenanta fac din granit materialul ideal pentru treptele de exterior si interior.

Treptele din granit pot fi taiate in functie de dimensiunile dorite, asa cum o cere proiectul, utilizandu-se diferite procedee, fiecare cu rezultatul sau sub aspect estetic. Unele scari pot fi spiralate, ceea ce impune taierea treptelor conform cerintelor acestora, in diferite forme si dimensiuni.

Taierea placilor de granit pentru obtinerea treptelor si contratreptelor se poate realiza prin:Bizotare, Bastonare, Semi-bastonare.

Intretinerea treptelor din granit este mult mai usoara in comparatie cu alte tipuri de piatra naturala. Chiar daca si granitul este un material poros, efectele corozive sunt mult mai putin dure. Pentru ca granitul sa fie protejat de pete sau alte deteriorari, se recomanda impermeabilizareaacestuia. Pentru impermeabilizare, exista anumite tratamente speciale, care protejeaza impotriva prafului, actiunii corozive a apei sau a detergentilor.

Trepte exterioare si interioare din granit realizate de echipa VINCA

Treptele exterioare pentru acest restaurant sunt realizate din granit aur desert fiamat, o nuanta calda, eleganta, ce confera o nota rafinata intrarii in restaurant.

Treptele de la interior sunt din granit negru piper, nuanta sobra si rafinata, ce se armonizeaza cu celelalte elemente ale scarii interioare.

Granitul aur desert este ideal pentru spatiile moderne.

Granitul Verde Marina scoate orice spatiu din anonimat.

Treptele din granit pot sublinia eleganta profesionala si linia business a spatiului, sugerand dinamism.