Evoluția cererii de parchet laminat în România: O privire de ansamblu în segmentul de construcții

Într-o analiză atentă a pieței de construcții din România, ne îndreptăm atenția către evoluția a cererii de parchet laminat în ultimele 12 luni. Conform datelor obținute prin intermediul singurei asistente virtuale de vânzare la șantiere, VICTA.ro, rezultă că anul 2023 a fost marcat de un interes sporit pentru proiectele ce implică utilizarea parchetului laminat, reflectat în monitorizarea a 18.037 de astfel de proiecte.

Suprafață totală implicată: Aceste proiecte au ocupat o suprafață de 49.99 milioane de metri pătrați, semnificând nu doar o creștere a cererii, ci și o extindere semnificativă a proiectelor care implică utilizarea parchetului laminat.

Investiție totală: Calculul investiției necesare pentru aceste proiecte a atins suma de 127.08 miliarde de lei.

Topul județelor: Timiș se situează în fruntea clasamentului, cu 2149 de proiecte, urmat de Cluj cu 1640 de proiecte și București cu 1270 de proiecte. Aceasta reflectă interesul crescut pentru utilizarea parchetului laminat în marile centre urbane și regionale.

Un aspect de luat în considerare este diferența semnificativă între proiectele private și cele publice. Din cele 18.037 de proiecte monitorizate, 16.896 au fost de natură privată, în timp ce doar 823 au fost proiecte publice. Acest lucru indică o tendință clară a proiectelor private care câștigă teren în fața celor publice în ceea ce privește integrarea parchetului laminat în proiectele de construcții.

Datele oferite de platforma VICTA.ro indică o concentrare puternică în domeniul construcțiilor rezidențiale, subliniind preocuparea pentru durabilitate și eficiență în aceste sectoare. De asemenea, sectorul industrial și Horeca se numără printre principalele surse ale acestui boom, oferind o perspectivă complexă asupra cererii tot mai mari de parchet laminat în România.

Pentru cei interesați de evoluțiile în domeniul construcțiilor și, în mod special, în ceea ce privește oferta de parchet laminat, platforma VICTA.ro oferă oportunități valoroase. Aceasta nu doar furnizează informații actualizate despre tendințele pieței, ci și permite explorarea proiectelor promițătoare din acest sector în continuă dezvoltare. Prin testarea gratuită a platformei, profesioniștii din domeniul construcțiilor pot rămâne la curent cu ultimele noutăți și pot identifica noi direcții de dezvoltare într-un segment de piață în plin avânt.