Cum poate climatul în care locuiești să afecteze pardoselile din casă?

Cu atât de multe opțiuni diferite pentru pardoseli și climă care variază, este adevărat că unele materiale de pardoseală sunt mult mai bune în anumite climate decât altele. Deci, de unde știi care este cea potrivită pentru casa și climatul tău? Iată câteva opțiuni și avantajele fiecăreia:

Gresie
tile flooring climate care
flooringamerica.com

Fie că este vorba de porțelan sau ceramică, gresia este o opțiune excelentă de pardoseală pentru majoritatea climatelor. Este rezistentă, incredibil de durabil și se curăță ușor. Gresia este rece la atingere și rezistentă la apă, ceea ce o face excelentă pentru climatele mai calde sau umede. În climatele reci, un material mai cald poate fi o alegere mai bună.

Vinil de lux
luxury vinyl flooring climate care
flooringamerica.com

Vinilul de lux imită aspectul lemnului sau al pietrei și este o opțiune excelentă pentru climatele mai reci, deoarece nu se extinde sau contractă ca și alte materiale naturale. Este extrem de puternic și ușor de curățat, în același timp fiind puțin mai cald la atingere decât gresia. Dacă vă gândiți să instalați încălzire în pardoseală, durabilitatea vinilului de lux îl face o opțiune excelentă.

Mochetă
carpeting climate care
flooringamerica.com

Mocheta este o alegere excelentă pentru aproape orice climă. Beneficiile acesteia într-un climat rece sunt evidente, deoarece fibrele calde ajută la izolarea casei. Dar dacă locuiți într-un climat umed, fibre pot reține umiditatea, ceea ce va cauza probleme cu mucegaiul destul de repede. Așadar, în climatele mai umede, mochetele vor necesita îngrijire mai frecventă decât alte materiale.

Lemn de esență tare

Dacă locuiți într-un climat extrem, podelele din lemn de esență tare ar putea să nu fie cea mai bună alegere. Dacă clima este prea uscată, acestea se pot crăpa. Dar dacă este prea umedă, pardoseala s-ar putea umfla. Vestea bună este că majoritatea acestor probleme pot fi atenuate cu produsele de întreținere și etanșare potrivite. Discutați cu un profesionist în pardoseli atunci când alegeți lemn de esență tare, deoarece anumite specii și anumite finisaje s-ar putea adapta mai bine în funcție de clima casei dumneavoastră.

Pardoseli laminate
laminate flooring climate care
flooringamerica.com

Designul podelei laminate a parcurs un drum lung și acum este aproape imposibil de distins de lemnul adevărat. Așadar, dacă vă place aspectul lemnului de esență tare, dar vrei ceva care costă mai puțin și necesită mai puțină întreținere, podele laminate pot fi o alegere bună. Totuși, trebuie să aveți grijă dacă locuiți într-un climat umed deoarece scândurile tind să se extindă și să se deformeze. Odată ce se întâmplă acest lucru, acestea vor trebui înlocuite.

Sursă: flooringamerica.com