Reabilitarea Liceului Tehnologic Zimmethausen din Borsec: Investiție semnificativă în pardoseli pentru amenajarea spațiului destinat activităților sportive

Liceul Tehnologic Zimmethausen din Borsec a sărbătorit recent finalizarea reabilitării sale, marcând un moment important în evoluția educației și dezvoltării locale. Evenimentul de inaugurare a avut loc în prezența autorităților locale și județene, subliniind angajamentul pentru furnizarea unui mediu educațional modern și sigur pentru generațiile viitoare.

Această instituție de învățământ, cu o istorie îndelungată de formare a elevilor și de contribuție la comunitatea din Borsec, a fost revitalizată cu fonduri europene, beneficiind acum de facilități moderne adecvate pentru nevoile actuale ale elevilor și profesorilor.

Primarul Mik József a evidențiat importanța acestui moment, considerând reabilitarea liceului drept mai semnificativă chiar și decât inaugurarea centrului balnear din localitate. Acest lucru subliniază prioritatea acordată de autorități educației și investițiilor în infrastructură pentru a sprijini dezvoltarea comunității.

Directorul școlii, Ferenczy József, a subliniat rolul esențial al educației în consolidarea unei comunități și a evidențiat beneficiile aduse de modernizarea liceului, care include termoizolarea clădirii, renovarea interioară și dotarea cu echipamente de ultimă generație.

Printre lucrările realizate se numără îmbunătățiri în curtea școlii, construirea unui teren de sport și dotarea spațiului de joacă, evidențiind preocuparea pentru promovarea unui stil de viață sănătos și a activităților recreative în rândul elevilor. De asemenea, extinderea corpului principal al școlii și instalarea unui sistem modern de control al accesului contribuie la asigurarea unui mediu sigur și propice învățării.

Valoarea totală a investiției în reabilitarea liceului a fost de aproximativ 13 milioane de lei, cu o parte semnificativă a fondurilor provenind din surse europene. Această investiție este parte a unui proiect mai amplu care vizează renovarea și modernizarea mai multor clădiri publice, construirea de locuințe sociale și alte investiții în infrastructură.

Necesar de pardoseli pentru amenajarea spațiului sportiv

O parte esențială a reabilitării Liceului Tehnologic Zimmethausen din Borsec a fost dedicată creării unui mediu propice activităților sportive și recreative pentru elevi. Construirea terenului de sport, dotarea spațiului de joacă și amenajarea spațiului exterior au necesitat un efort considerabil și au fost realizate cu atenție la detalii pentru a asigura siguranța și confortul utilizatorilor.

Pentru a oferi un teren de joacă sigur și plăcut pentru elevi, au fost utilizate 72 de metri pătrați de pardoseală din cauciuc special pentru locurile de joacă. În plus, pentru facilitarea activităților sportive indoor, au fost montați 133 de metri pătrați de pardoseală sportivă. S-a acordat o atenție deosebită amenajării spațiului pentru activitățile sportive în aer liber. Astfel, au fost utilizate 416 metri pătrați de pardoseală sportivă outdoor. De asemenea, pentru a facilita accesul și circulația în exteriorul liceului, s-au folosit 161 metri pătrați de pavaj, oferind un spațiu practic și plăcut pentru elevi și personalul școlar.

Pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente proiecte de construcții și inițiative din comunitatea voastră, vă invităm să accesați platforma Victa.ro.

SURSA ARTICOL: https://www.punctul.ro/ și https://victa.ro/