Cum să alegi culoarea perfectă pentru parchetul laminat din casa ta?

Pardoselile laminate există într-o varietate mare de culori și modele. Deși este incredibil de util să ai atât de multe opțiuni, poate fi dificil să alegi o variantă finală. Așadar, iată câteva sfaturi care să te ajute să găsești cea mai bună opțiune pentru nevoile tale:

Alege o culoare care va rezista în timp

Asigură-te că alegi un stil care va fi în tendințe mult timp. Printre culorile care au rămas în tendințe merită să amintim nuațele deschise cu aspect de lemn uzat, nuanțe mai neutre care imită arțarul, stejarul sau pinul, sau nuanțele de gri închis care pot crea o atmosferă industrială modernă.

Alege o culoare care se potrivește stilului tău de viață

Un alt factor care intră în joc atunci când alegi culoarea potrivită de laminat este stilul tău de viață. Dacă ai un animal de companie care lasă constant păr, atunci poate dorești să optezi pentru culori apropiate de culoarea blănii animalului. De asemenea, murdăria este mai evidentă pe o pardoseală deschisă la culoare, așadar o nuanță mai închisă ar putea fi utilă. Orice culoare ai alege, avantajul unei pardoseli laminate de calitate este că poate fi rezistentă la pete și zgârieturi, durabilă și foarte ușor de curățat.

Pentru familiile cu copii, o pardoseală cu aspect natural de lemn în nuanțe medii sau chiar o pardoseală laminată cu variații mari de nuanțe poate fi cea mai bună alegere.

Pardoseala trebuie să se potrivească cu mobilierul

Deoarece mobilierul poate fi o decizie personală și costisitoare, este întotdeauna bine să alegi decorul și chiar și podeaua în funcție de acesta. De obicei, nuanțele de pardoseală pot fi în tonuri neutre, mai reci sau mai calde. Tonurile mai reci se potrivesc în combinații cu nuanțe de gri și albăstrui, în timp ce tonurile mai calde pot fi asortate cu o mobilă portocalie, galbenă sau roșiatică.

Cu toate acestea, poți opta și pentru contrast între mobilier și podea. Contrastul poate pune în evidență anumite piese de mobilier, însă trebuie realizat cu atenție pentru a menține un design coeziv.

Cum alegi între nuanțe deschise și închise?

Când vine vorba de a alege între nuanțe mai deschise sau mai închise, există câteva aspecte de luat în considerare. În primul rând, orientează-te în funcție de luminozitatea camerei. Dacă spațiul nu are ferestre mari și nu beneficiază de multă lumină, atunci ar fi indicat să optezi pentru o culoare mai deschisă. De asemenea, aceste nuanțe pot face ca un spațiu să pară mai mare și mai aerisit.

Alternativ, laminatul de culoare mai închisă poate fi utilizat într-o zonă mare și o poate face să pară mai confortabilă. Acest lucru poate fi deosebit de benefic într-o cameră de zi mare, deoarece poate crea un sentiment de intimitate.

Pardoseala trebuie să se potrivească cu designul interior

În cele din urmă, pardoseala ar putea fi influențată de designul camerei. Din fericire, parchetul laminat poate fi găsit cu ușurință într-o varietate mare de culori și modele, deci ar trebui să întâmpini probleme la acest capitol.

Citește mai multe pe housedigest.com