Cum arata cea mai plana pardoseala din lume ?

Marile centre comerciale, cei mai importanti producatori si cele mai mari fabrici stiu cat de important este sa detina spatii de depozitare cat mai bine organizate, in care fiecare detaliu, pornind de la compartimentarea spatiului, proiectarea rafturilor si pana la turnarea pardoselii trebuie sa iasa perfect.

(sursa foto: http://www.timesfreepress.com)

Calitatea pardoselii intr-un depozit joaca un rol cheie in asigurarea unei mobilitati ideale pentru cei care manipuleaza marfurile cu diverse echipamente (stivuitoare, mini-incarcatoare etc.). Avand acest lucru in minte, compania americana Morgan Construction Co a construit cea mai mare cladire existenta in Marion County, statul Tennessee: este vorba despre un depozit de 20.000 de metri patrati care serveste drept centru de distributie pentru Lodge Manufacturing Co., cel mai mare producator american de ustensile de gatit din fonta. Complexul, a carui constructie a costat 9 milioane de $, va fi folosit pentru depozitarea a mii de tigai din fonta, cuptoare olandeze si a unei game vaste de peste 130 de tipuri de ustensile de bucatarie.

Partea cea mai speciala a constructiei? Pardoselile!

Pentru a permite incarcatoarelor cu furca sa se miste si sa fie operate cu usurinta pentru plasarea sau preluarea marfurilor de pe cele 33 de randuri de rafturi din spatiul inalt de 15 metri, pardoseala aplicata in ultimele 2 saptamani are o variatie de mai putin de 0.00381cm  (!) pe toata suprafata, care se intinde pe dimensiunile a aproximativ 4 terenuri de fotbal.

(sursa foto: http://www.timesfreepress.com)

„Aceasta ar putea fi probabil cea mai plana pardoseala din lume. Am lucrat din greu pentru a mentine lumina, temperatura si amestecul de ciment in conditii optime si astfel am obtinut cea mai plana pardoseala imaginabila”, a declarat Walter Ford, vicepresedinte de operatiuni al companiei constructoare.

Sunteti executant sau montator de pardoseli si aveti lucrari de referinta de care sunteti foarte mandri?
Trimiteti-ne poze si detalii, iar noi va vom face cunoscut proiectul!