Elimina stresul si anxietatea cu acest covoras special

Exista nenumarate trucuri pentru atenuarea stresului si a anxietatii, fie ca este vorba de tehnici “low-tech” precum aromaterapia sau cele digitale cum sunt aplicatiile iPhone inspirate din Tai Chi. Designer-ul Charlotte Jonckheer a conceput un covor inedit, care prin combinatiile sale, atunci cand pasesti descult pe el, ajuta la reducerea tensiunii.

Un plus de textura pufoasa – acest covor a fost conceput pentru a atenua anxietatea

covor antistres 1 - infoparodoseli

Sursa poze

Pas Perdus, numele covorului design, este derivat dintr-un termen francez care descrie stimularea nervoasa a tendintei de “inainte si inapoi” care are loc in instantele de judecata in timp ce acuzatul asteapta sa isi auda verdictul. (sau miscarea reprezentativa a lui Woody Allen in mai toate filmele sale).

covor antistres 2 - infoparodoseliMentinerea corpului in miscare este o strategie comuna de a distrage mintea, iar covorul lui Jonckheer, prin caracteristicile sale, sustine aceasta miscare, adaugandu-i si ceva extra: par de cal, lana, bumbac si cusaturi sunt folosite pentru a crea diferite texturi si  sa creeze astfel, senzatii neasteptate picioarelor.

Unele zone sunt inalte, ca un covor din anii `70, in timp ce altele sunt mai scurte si mai dense, precum un gazon proaspat cosit. In timp ce smocurile din par de cal sunt aspre, sectiunile de cusaturi se simt mai mult ca fiind de catifea. Covoarele concepute de Jonckheer, ale carui design este conceput pornind de la modul in care oamenii interactioneaza cu mediul lor, sunt toate vopsite in negru pentru ca schimbarile de textura sa fie cat mai putin perceptibile ochiului. “Pas Perdus te indeamna sa simti ceea ce e mai dificil a vedea”, scrie Jonckheer pe site-ul ei.

Cu toate ca un astfel de covor nu inlocuieste poate alte modalitati mai bune de a combate stresul cotidian, este cu siguranta o modalitate neconventionala de a descoperi functionalitati suplimentare ale mobilierului din casa fiecaruia.

covor antistres 6 - infoparodoseli

covor antistres 5 - infoparodoseli

covor antistres 3 - infoparodoseli covor antistres 4 - infoparodoseli