Principalele beneficii ale sistemului de incalzire prin pardoseala

Cand vine vorba despre sisteme de incalzire in locuinte, tot mai multi clienti opteaza pentru un sistem de incalzire prin pardoseala. Care sunt avantajele acestui sistem de incalzire?

In primul rand, costurile sunt mai mici: conform specialistilor in domeniu, s-a demostrat ca incalzirea prin pardoseala este cu 30% mai eficienta decat incalzirea clasica. Totodata, sistemul de incalzire prin pardoseala nu afecteaza design-ul interior, din punct de vedere estetic si nu ocupa spatiu.

Sistemul de incalzire prin pardoseala poate fi montat sub mai multe tipuri de material: gresie, parchet, piatra, linoleum, mocheta, marmura sau beton. Toate aceste materiale sunt bune conductoare termice, oferindu-ti, din nou, un design variat.


Un alt avantaj il constituie rapiditatea cu care caldura se face resimtita in locuinta, dar si mentinerea ei pe o durata mai lunga decat la sistemele de incalzire clasice.

Instalatiile termice pentru sistemele de incalzire prin pardoseala pot fi alimentate cu gaz, lemne sau electric, iar recuperarea investitiei este garantata, intrucat un astfel de sistem de incalzire are o durata de viata de pana la 80 de ani.

In cazul unei defectiuni, sistemul de incalzire prin pardoseala poate fi reparat fara a fi necesara scoaterea pardoselei pe toata suprafata incaperii.

Esti in cautarea de solutii eficiente de incalzire prin pardoseala?