CERAMALL – Ce capcane să evităm la achiziția gresiei și a faianței?

CERAMALL oferă produse din gresie și faianță de cea mai bună calitate la prețuri rezonabile, astfel încât fiecare persoană să își poată amenaja o locuință confortabilă. Viziunea companiei este de a deveni prima alegere a familiilor clienţilor în amenajarea unei locuințe confortabile – oferindu-le sfaturi, produse, dar și soluții de design interior, astfel încât să depășească așteptările. Cum alegem corect gresia și faianța aflăm de la Sergiu Moldoveanu, Manager Vânzări CERAMALL.

Care sunt trei capcane des întâlnite la achiziția gresiei și a faianței pentru zone rezidențiale?

Placarea fără rosturi – Unele modele de gresie si faianță se rectifică (se prelucrează marginile), oferind senzația lipsei rosturilor, ceea ce-i conferă un aspect de suprafață unică. Însa procesul de rectificare a plăcilor ceramice se face cu scopul de obținere a dimensiunilor exacte a plăcilor și nicidecum pentru placarea fără rosturi. Rosturile sunt necesare, chiar și minime (0.5 – 1 mm), deoarece prin chituirea lor se hidroizolează suprafața, astfel apa nu va putea pătrunde printre plăcile de gresie/faianță. De asemenea, decalajul de temperatură poate acționa asupra plăcilor prin dilatare sau contracție, astfel făcând necesară prezența rosturilor.


Calculul de necesar – Calculul necesarului de gresie/faianță este foarte important. Pe lângă determinarea ariei suprafeței destinate placării cu plăci ceramice, este necesar de calculat o rezervă de până în 10% din aria suprafeței. Această rezervă este necesară datorită rebuturilor obținute în procesul de placare/tăiere.

ceramall.ro

Determinarea corectă a tipului de plăci ceramice aferente destinației – Este foarte important să alegem corect gresia/faianța în dependență de zona unde dorim să o placăm. În funcție de zonă, aceasta ar trebui să fie rezistentă la îngheț sau poate rezistentă la temperaturi înalte, să fie cu o suprafață mată sau lucioasă, să fie potrivită pentru un trafic intens sau dimpotrivă, să aibă rezistență sporită la agenți chimici sau nu. O alegere corectă a plăcilor ceramice va crește durata de viață / folosință a acestei suprafețe.

Care sunt 3 sfaturi pe care le-ați acorda unui beneficiar din domeniul rezidențial pentru achiziția corectă a gresiei și faianței?

Tipul de design interior – Când alegem plăcile ceramice este foarte important să ținem cont de aspectul general al locuinței, astfel încât acestea să corespundă designului interior dorit. Atunci când suntem într-un magazin de gresie și faianță e necesar să întrebăm dacă acesta dispune de colecții de gresie și faianță în stilul dorit, de exemplu: Modern, Mediteranean, Provence, Clasic, Rustic, Minimalist etc.

Mărimea contează – Mărimea plăcilor depinde foarte mult de mărimea încăperilor sau spațiilor care necesită a fi placate. Cu cât acestea sunt mai mari, cu atât putem folosi formate mai mari ale plăcilor ceramice. În unele cazuri, această regulă poate fi încălcată de către specialiștii de design interior pentru a reda unicitate anumitor proiecte. 

ceramall.ro

Produs din lut alb sau lut roșu – Plăcile ceramice pot fi produse din lut alb sau lut roșu. Plăcile din lut alb sunt mai rezistente la factori externi și au o absorbție mai mică a apei decât plăcile ceramice produse din lut roșu. Plăcile ceramice produse din lut alb sunt considerate net superioare la capitolul calitate în comparație cu cele din lut roșu.

Ce măsuri trebuie luate pentru a crește durata de viață a gresiei și a faianței?

Este foarte important să alegem corect gresia / faianța, conform necesităților și condițiilor de mediu. De asemenea, trebuie să  curățați la timp murdăria și să nu o lăsați să se adune pentru că acest lucru contribuie și la creșterea duratei de viață și la păstrarea strălucirii plăcilor ceramice.