Vinca: Mediul online este viitorul pardoselilor rezidentiale

Vinca Mediul online este viitorul pardoselilor rezidentiale1Pentru compania Vinca, reprezentata de General Manager Ramona Moncea Vinca, anul 2014 a fost intens si diferit, dar s-a incheiat cu o crestere a cifrei de afaceri cu 15% si o echipa in crestere de 47 de oameni extraordinari. In continuare dansa ne-a dezvaluit planurile de viitor ale companie, dar si evolutia anului trecut, precum si problemele din piata pardoselilor rezidentiale.

Suntem la inceput de 2015, cum a fost 2014 pentru Vinca ? Cum vedeti anul acesta pentru segmentul pardoselilor rezidentiale ?

2014 a fost anul schimbarilor pentru Vinca, iar anul 2015 este anul proiectelor. Daca in 2014 ne-am axat pe modernizarea punctului de lucru de la Roznov, Neamt si deschiderea punctului de lucru de la Bacau, in 2015 toata atentia se indreapta asupra stocurilor, gamei noi de produse care trebuie promovate, participare la targuri, extinderea zonei de distributie a pietrei naturale si un proiect la care lucram intens de mai bine de un an: magazinul online www.vinca.ro care se va relansa la final de februarie. Prin acest magazin online ajungem in toata tara cu marmura, granit, travertin, piatra naturala, cu sfaturi utile, cu mostre gratuite si multe alte facilitati, plus promotii si lichidari de stocuri la zi. Privim cu mare optimism 2015 pentru ca este un an al actiunii si preconizam o crestere a cifrei de afaceri de 30%.

Spuneti-ne ceva despre compania dvs. care sa-i convinga pe investitori sa va aleaga neconditionat produsele.

Vinca Mediul online este viitorul pardoselilor rezidentiale12Vinca este importator de marmura, granit, travertin, piatra naturala si toate produsele conexe. Avem deja relatii de peste 7 ani cu cele mai mari cariere din Italia, India, China, Bulgaria, Grecia, Siria, Turcia si negocieri  cu Egipt si Spania ceea ce inseamna pentru client preturi corecte si calitate verificata.

Gama de produse este diversificata si include pe langa materialul brut de piatra naturala pe care il trimitem catre prelucratori, redistribuitori si produse finite premium, majoritatea realizate in baza noastra de productie: lavoare marmura si travertin, seminee marmura, piese de mobilier gradina din marmura, blaturi, glafuri, trepte etc. Foarte important este si faptul ca la noi orice produs se poate personaliza in functie de cererea clientului.

Vinca Mediul online este viitorul pardoselilor rezidentiale13Stocurile de peste 10.000mp de piatra naturala ofera clientului posibilitatea de a alege dupa bunul plac materialul potrivit lucrarii pe care o care in curs de executie, iar echipa de la prelucrare are grija ca produsul final sa fie taiat, prelucrat dupa schitele exacte ale beneficiarului final.

Pe langa stocuri si preturi bune, Vinca inseamna echipa, iar aceasta echipa depune zilnic eforturi sa ofere informatii cat mai clare clientilor, sa livreze marfa mai devreme si sa raspunda promp tuturor solicitarilor.

Aveti o lucrare de referinta de care sa fiti extrem de mandra? Ne-am bucura daca ne-ati mentiona care este aceasta
Suntem mandri de toate lucrarile noastre pentru ca ne recomanda si ne aduc mai multi clienti. In 2014 am contabilizat peste 200 de locuinte private in zona Moldovei, placare 10 biserici in judetul Neamt, reamenajarea spatiilor publice Bacau, placarea sediului Dinamic 92 Piatra Neamt, placare anexa Hotel Caro Bacau, placarea exteriorioara Mall Vitan Bucuresti, iar in 2015 debutam cu 2 centre de afaceri in Iasi.

Vinca Mediul online este viitorul pardoselilor rezidentiale14Cu ce vine nou Vinca, ca si prouduse, pentru urmatoarea perioada?

In primul rand, anul acesta vom imbunatati gama de produse cu un material nou: ardezie. Acesta vine in 5 culori diferite, sub forma de placaje si mozaic. Apoi, ca in fiecare an, vom adauga 5 modele noi de marmura si granit, mai intai sub forma de material brut apoi sub forma de placaje.

Care ar fi 3 lucruri ce sar putea face pentru a avea o comunicare cat mai buna intre furnizorii de materiale si firmele de executie/antrepriza ?

Toti jucam pe aceeasi piata si ne dorim aceleasi lucruri: eficienta, predarea materialelor/lucrarilor la timp, plata pretului corect. Eu cred ca daca reusim sa intelegem ca toti suntem aici cu aceleasi idealuri si toti asteptam acelasi rezultat, daca reusim sa empatizam un pic cu celalalt, comunicarea este constructiva.

Mediul online castiga teren in segmentul business networking. Care e principalul atuu al acestui mediu?

Accesibilitatea. Eu sunt legata de online si investesc mult in online. Acolo e viitorul, deci acolo trebuie sa fie si afacerile noastre.

Vinca Mediul online este viitorul pardoselilor rezidentiale15Care sunt top 3 minciuni pe care vi le spun rau platinicii ? 

De obicei incercam sa evitam situatiile de acest gen, dar atunci cand se ivesc primim raspunsuri de genul “Inca astept banii de la beneficiar. Cand ma plateste, va trimit banii” sau “Va sun imediat. Sunt intr-o sedinta”. De cele mai multe ori insa, rau platnicii nu mai raspund la telefon si atunci noi apelam la firme de recuperare creante.

Daca ati avea un buget de marketing de 10.000 euro, cum l-ati utiliza/in ce ati investi? Dar daca ar fi doar 1000 euro?

Jumatate in online, jumatate offline, oricare ar fi suma. In online, anul acesta lucram cu echipe de profesionisti care stiu exact unde sa plaseze advertoriale, prezentari video etc. In offline, 2015 inseamna pentru Vinca prezenta la targuri, cataloage noi, semnalistica cu noua sigla, prezentari de produse etc.

Daca un furnizor ar trebui sa va vanda un nou produs, cum ar trebui sa va abordeze ?

In primul rand apreciez cand se programeaza o intalnire. Atunci stiu exact ca peste jumatate de ora nu trebuie sa ma implic in alte activitati si pot fi atenta la ceea ce se prezinta.

Prefer oamenii scurti si la obiect, care ajung direct la punctele sensibile ale oricarei negocieri.

Stiu ca sunteti foarte implicata, punand mult suflet in ceea ce faceti. Care este metoda ideala de a va relaxa in weekend-urile de vara? Dar in cele de iarna?

Nu sunt iubitoare de iarna asa ca prefer weekend-urile la caldura, pe un fotoliu, cu o carte langa si joaca cu fiul meu, Matei.

Vara exista mai multa flexibilitate, iesim in parc, mergem pe Ceahlau, fugim la mare, orice pentru a stapani energia unui copil de 2 ani.

 Click pentru mai multe detalii despre compania si produsele Vinca