Cele mai bune opțiuni de pardoseli accesibile pentru baie

Pardoseala potrivită va reflecta nu numai stilul dumneavoastră; dar va și oferi băii un aspect frumos. Dar totuși, de cele mai multe ori pardoselile de baie nu sunt ieftine. Cu toate acestea, costul pardoselii nu trebuie să vă oblige să faceți alegeri necorespunzătoare. Iată cele mai accesibile idei de pardoseli pentru baie:

  • Plăci de porțelan
  • Plăci ceramice
  • Pardoseli din lemn
  • Pardoseli din vinil
Plăci de porțelan

Plăcile de porțelan sunt o alternativă accesibilă la plăcile de marmură sau piatră, având și o rezistență remarcabil de ridicată la umiditate. În plus, aceste plăci sunt fabricate la temperaturi extrem de ridicate, care le garantează calitatea și durata de viață.

Rezistența ridicată la apă a acestor plăci de porțelan reduce șansele de se păta și le face mai ușor de curățat. Materialul dens al plăcilor le face, de asemenea, una dintre cele mai accesibile opțiuni de pardoseală antiderapantă.

Plăci ceramice

Plăcile ceramice sunt fabricate din aceleași materiale argiloase ca porțelanul și sunt supuse unui tratament similar, dar la o temperatură mai scăzută. Procesul de fabricație a plăcilor ceramice le face mai poroase decât porțelanul și considerabil mai ușoare, fiind, de asemenea, rezistente la apă, durabile și mai accesibile. Optarea pentru plăci ceramice vă oferă și o gamă largă de opțiuni. 

Pardoseli din lemn

Pardoseala din lemn este adesea considerată o opțiune contraintuitivă pentru băi, deoarece există întotdeauna șansa ca lemnul să fie deteriorat de umezeală. Cu toate acestea, tratamentele moderne pentru lemn au făcut-o o opțiune viabilă pentru băi. Acoperirea acestora cu un finisaj poliuretanic le face mai rezistente la deteriorare și suficient de solide pentru utilizarea pe termen lung. 

Totuși, lemnul necesită o întreținere frecventă. Pardoselile din lemn trebuie să fie în mod constant acoperite cu ulei și diferite finisaje pentru a le menține rezistente la apă.

Pardoseli din vinil

Pardoseala din vinil este una dintre cele mai eficiente opțiuni accesibile. Aceasta vine în două varietăți: folii și plăci. Atunci când este lipită peste lemn sau alte materiale, folia de vinil poate servi drept strat protector, rezistent la apă.

Plăcile de vinil sunt o alternativă la folii, rezistente la apă și pete. Materialul dens le face, de asemenea, ușor de instalat și o opțiune excelentă pentru pardoseala din băi.

Sursă: we-heart.com