Cea mai neobisnuita pardoseala suprainaltata

In acest magazin de ceramica din Nagasaki, Japonia realizat de designerul Yusuke Seki, mii de farfurii, cani, farfurioare si boluri sunt dispuse astfel incat sugereaza imaginea unei pardoseli inaltate.

Maruhiro_Yusuke-Seki-Design-Studio - Infopardoseli 3

Designerul din Tokyo a folosit obiecte de vesela pentru a remodela primul magazin de ceramica Maruhiro din Hasami, un oras din regiunea japoneza Nagasaki in care se produce ceramica de mai bine de 400 ani.

Maruhiro_Yusuke-Seki-Design-Studio - Infopardoseli 4

Fiecare din cele 25.000 de piese de ceramica in nuante neutre care alcatuiesc platforma inaltata, au fost aruncate de producatorii locali din cauza imperfectiunilor.

Maruhiro_Yusuke-Seki-Design-Studio - Infopardoseli 5

“Aceasta zona are deja o istorie in productia si distributia angro de ceramica, datand de la inceputul secolului al 17-lea”, spune el.

Maruhiro_Yusuke-Seki-Design-Studio - Infopardoseli 18

“(Platforma) insufla un sentiment de respect pentru aceasta istorie, transmite mai departe fragilitatea individuala a fiecarui obiect, insa, proiectate ca un intreg inspira si cultiva pe mai departe respectul fata de aceasta mostenire”.

Maruhiro_Yusuke-Seki-Design-Studio - Infopardoseli 6

Dupa spusele designerului piesele cu defect sunt de obicei aruncate la gunoi, in gropi folosite de olarii locali de mai bine de 400 ani, creand astfel “o structura arheologica cu mii de straturi care surprinde trecutul istoric al regiunii in aceasta industrie”.

Maruhiro_Yusuke-Seki-Design-Studio - Infopardoseli 7

Controlul calitatii are loc dupa procesul de ardere initial, dar inainte de aplicarea culorii, astfel incat fiecare obiect de ceramica folosit are aceeasi culoare neutra.

Maruhiro_Yusuke-Seki-Design-Studio - Infopardoseli 8

Seki a umplut seturile de ceai si vesela pana la refuz cu beton, convertindu-le in “caramizi” care formeaza astfel platforma ridicata de afisare. Betonul confera rezistenta obiectelor din ceramica, de altfel fragile, transformandu-le in acest fel intr-o suprafata pe care se poate pasi si in acelasi timp una din cele mai originale pardoseli suprainaltate.

Maruhiro_Yusuke-Seki-Design-Studio - Infopardoseli 9

“Accentul conceptual si experimental al acestui proiect este pus pe platforma inaltata alcatuita din straturi de vesela imperfecta de la producatorii locali si beton turnat” a declarat designerul.

Maruhiro_Yusuke-Seki-Design-Studio - Infopardoseli 16

“Un design cu interferente minimaliste – o modificare de nivel a podelei – care utilizeaza spatiul pre-existent spre a transforma perspectiva si experientele avute de utilizatori pana in prezent, si care, de asemenea, da nastere unui curs interior cu totul nou.”

Maruhiro_Yusuke-Seki-Design-Studio - Infopardoseli 10

Doua trepte realizate din caramizi mai traditionale duc clientii pana la platforma din ceramica. Aceasta este modelata cu forme circulare de dimenisuni diferite pe suprafata superioara.

Maruhiro_Yusuke-Seki-Design-Studio - Infopardoseli 11

Piesele de ceramica in diferite nuante din gama oferita spre vanzare in magazinul Maruhiro, sunt prezentate pe plinte din lemn care stau pe platforma suprainaltata ceramica.

Maruhiro_Yusuke-Seki-Design-Studio - Infopardoseli 13

Seki a proiectat o serie de magazine si spatii de expozitie in scopul de a promova mestesugurile traditionale japoneze, inclusiv un magazin de kimono din Kyoto si o instalatie speciala folosind tesaturi de canepa in magazinul unui producator de textile din Tokyo.

Maruhiro_Yusuke-Seki-Design-Studio - Infopardoseli 12

Este arhitect sau proiectant? Afla cat de simplu poti acum sa primesti rapid documentatii si fise tehnice de la orice fel de materiale din domeniul constructiilor, instalatiilor, amenajarilor si echiapamentelor si dotarilor de cladiri. Trebuie doar sa intra pe Arhispec.ro si iti descarci automat una din urmatoarele: fisa tehnica, 3D CAD, 2D CAD, BIM, Instructiuni de utilizare, etc.

Sursa