Unilin cumpără fabrica J.F. Furnir din Brașov, care tocmai a oprit producția din cauza pandemiei

Producătorul belgian de pardoseli laminate Unilin a ajuns la un acord pentru preluarea fabricii de furnir şi cherestea J.F. Furnir din Braşov de la grupul austriac JAF Group. Unilin are peste 7.500 de angajaţi şi vânzări anuale de peste 2 miliarde de euro, fiind parte a gigantului american Mohawk Industries.

brasov.net

Unilin a semnat un acord privind achiziția unei părți semnificative a fabricii din Brașov. Tranzacția include clădiri, terenuri și active industriale, cu transferul a peste 100 de angajați de la J.F. Furnir la Unilin.

Prin intermediul acestei tranzacții, Unilin obține acum acces direct la bușteni premium și se dezvoltă pe segmentul pardoselilor din lemn. Potrivit companiei, fabrica din Brașov urmează să beneficieze de investiții importante.

Unilin este specializat în producția de parchet laminat, având în portofoliu branduri precum Pergo și Quick-Step. Grupul deține peste 30 de fabrici, cu mai mult de 7.500 de angajați în total. În 2005, Unilin a fost achiziționat de grupul american Mohawk Industries, cel mai mare producător de pardoseli din lume, într-o tranzacție evaluată la peste 2 miliarde de euro.

Mohawk Industries a intrat în România în 2015, prin achiziția producătorul bulgar de plăci ceramice KAI, prezent pe piața locală prin companiile KAI Ceramics și Progres Ceramica.