Case plutitoare cu pardoseli din sticlă într-o nouă stațiune din Dubai

Stațiunea plutitoare, numită Sea Palace, este construită de Seagate Shipyard, o companie de construcții navale din Emiratele Arabe Unite. În stațiune va exista un hotel de lux, înconjurat de șase case plutitoare care se pot detașa și naviga singure.

Sursă: Seagate Shipyard. Sea Palace, Dubai

Cu inspirație arhitecturală de la bărcile cu podele de sticlă, casele detașabile vor avea pardoseli transparente și mobilier proiectat de Aston Martin. „Am pus sticlă în partea de jos a iahtului, astfel încât proprietarul să se bucure de priveliștile subacvatice, atât în timpul zilei, cât și al nopții. Este un amestec de iaht și vilă și este autorizată ca iaht, nu ca o casă”, a declarat Mohammed El Bhawravi, fondatorul Seagate Shipyard si inițiatorul proiectului.

Vilele de sticlă plutitoare vor fi în curând scoase la vânzare. Acestea au balcon, vedere uimitoare la portul de agrement și piscină în aer liber. Casele sunt operate de sisteme inteligente automate și includ filtre de aer auto-sterilizante, panouri de energie solară și sisteme de reciclare a gunoiului.

Casele sunt în proporție de 95% finalizate, în timp ce restul proiectului este în proporție de 65%.  Vilele plutitoare au două etaje, incluzând patru dormitoare cu baie privată, o bucătărie și un living.

Cred ca acest tip de proiect va crea un boom în domeniul turismului, mai ales în contextul pandemiei, în care se cere și se caută distanțare socială„, a declarat Mohammed El Bhawravi.