Bilant dezastruos pentru autostrazile din Romania: 0 km de autostrazi, 0 km de variante de ocolire, 0 km de drum national finalizati in 2017

Bugetul alocat doar pentru constructia autostrazilor in 2016 a fost de 1,73 miliarde de lei. Cu toate acestea, din cei 95 de km promisi la inceput de an, au fost inaugurati doar 18 km. Estimarile pentru 2017 au fost mult mai optimiste – pe hartie erau programati sa fie deschisi circulatiei inca 150 de km de autostrada (117 din acestia fiind in stadiu avansat). Cu toate acestea, bilantul la final de 2017 s-a dovedit a fi si mai trist decat cel din anul anterior. In loc sa facem un pas inainte, am facut mai mult pasi inapoi, dupa cum subliniaza si Asociatia Pro Infrastructura in bilantul realizat la finalul acestui an.

In afara sectorului de 15 km dintre Dumbrava si Margina dat in circulatie pe 6 martie 2017, tronson care face parte din Autostrada A1 Lugoj-Deva si care a fost finalizat inca din decembrie 2016, compania condusa de directorul general interimar Stefan Ionita nu este in stare sa deschida traficul pana la sfarsitul anului curent nici macar pe segmente de drum noi, perfect circulabile, precum Autostrada A10 Sebes-Turda loturile 3 si 4, sau Varianta de Ocolire Caracal.

Fuga de responsabilitate si interpretarea viciata a Regulamentelor de Receptie nu reflecta decat o profunda incompetenta manageriala si o batjocura la adresa tuturor cetatenilor care isi pun zilnic viata in pericol pe drumuri nationale uzate fizic si moral, arata Asociatia Pro Infrastructura.

Sursa articol

In ultima luna, Victa, noua asistenta virtuala de ofertare la santiere, a identificat peste 400 de investitii din domeniul infrastructura.  Doresti sa afli ce investitii s-au anuntat in alte domenii? Completeaza acest formular!