Modernizarea infrastructurii școlare pentru elevii și dascălii din Teiuș: Se efectuează instalarea structurii de lemn pentru acoperiș și aplicarea izolației la nivelul pardoselilor

Lucrările de reabilitare termică la Liceul Teoretic Teiuș progresează cu viteză, conform informațiilor furnizate de Primăria Teiuș. Constructorul se concentrează în prezent asupra montării structurii de lemn a acoperișului principal și izolației pardoselilor, în cadrul eforturilor de modernizare a corpului principal al instituției de învățământ.

După finalizarea lucrărilor la corpul unu, care s-a încheiat cu doar câteva zile în urmă, elevii și dascălii beneficiază acum de condiții îmbunătățite, iar atenția s-a îndreptat către restul școlii. Printre progresele notabile se numără montarea unei structuri de lemn noi pentru acoperișul principal, precum și aplicarea izolației de polistiren la pardoselile claselor.

Urmează etape importante, cum ar fi turnarea șapei, înlocuirea vechii tâmplării cu una mai performantă energetic și din punct de vedere al calității, și finalizarea anvelopării exterioare cu polistiren expandat în câteva zile. De asemenea, se va implementa un sistem modern de încălzire, inclusiv ventiloconvectoare, pompe de căldură și centrale noi pe gaz, toate contribuind la eficiența energetică a clădirii.

Reprezentanții Primăriei Teiuș subliniază că aceste măsuri, împreună cu înlocuirea integrală a instalațiilor termice și electrice, vor aduce condiții moderne atât pentru elevi, cât și pentru cadrele didactice. Totodată, se estimează o reducere semnificativă a cheltuielilor cu încălzirea, cu peste o treime, ceea ce este deosebit de important în contextul actual.

Cu toate că proiectul a presupus unele deranjuri pentru părinți și beneficiarii serviciilor școlii, aceștia sunt încurajați să fie răbdători, deoarece beneficiile aduse de modernizare vor depăși cu mult inconveniențele temporare. Primăria Teiuș mulțumește comunității pentru înțelegere și sprijin și asigură că eforturile depuse vor contribui la un mediu educațional sigur și confortabil pentru generațiile viitoare.

Amintim că proiectul de reabilitare termică al Liceului Teoretic Teiuș a început în ianuarie 2023, iar suma alocată pentru aceste lucrări depășește 3,3 milioane de lei.

SURSA ARTICOL