Avantajele ardeziei flexibile in decorarea spatiilor interioare si exterioare

Constructorii, arhitectii si designerii de interior realizeaza tot mai multe lucrari inedite cu ajutorul ardeziei flexibile care a devenit in prezent unul dintre materialele preferate ale acestora. Acest material aparut pe piata de doar 20 de ani este realizat cu ajutorul tehnologiei germane, care face posibila felierea in foi subtiri a placilor stratificate de ardezie naturala si este potrivit atat pentru decorarea spatiilor interioare, cat si pentru a celor exterioare.

ardezie-flexibila2

In prezent, ardezia flexibila este unul dintre cele mai bine vandute materiale de constructii. Desi nu este un varf de gama din punct de vedere al pretului, ardezia flexibila este totusi un produs medium-high, care confera o eleganta desavarsita oricarui spatiu. Cu toate astea, compenseaza la capitolul accesibilitate prin prisma faptului ca se poate monta foarte usor, uneori chiar si fara ajutorul unei echipe de specialisti. Chiar si atunci cand se apeleaza la serviciile acestora, pretul manoperei este unul foarte redus. Asta inseamna ca se pliaza destul de bine pentru orice buzunar, chiar daca investitia initiala pare mai mare decat in cazul materialelor obisnuite folosite pentru fatetari si placari. Meseriasii taxeaza destul de putin manopera si datorita faptului ca in urma montarii ardeziei flexibile santierul ramane destul de curat si nu necesita procese complexe de igienizare. De fapt, praful este aproape inexistent, iar adezivii speciali, de obicei poliuretanici, nu lasa urme grosolane, asa ca nici curatenia in urma lucrarilor nu este foarte solicitanta.

Foarte multi constructori considera ca ardezia flexibila SKIN este un material minune. Aceasta si-a castigat faima datorita proprietatilor sale extraordinare, nemaiintalnite la alte materiale folosite pentru fatetari si placari, asa ca nu este vorba despre o strategie de marketing menita sa o promoveze cu orice pret in fata altor materiale folosite pentru lucrari similare. Fiind un material sedimentar, ce are in componenta inclusiv cenusa vulcanica, ardezia s-a format din sisturi, in urma cu 400 – 500 de milioane de ani in urma. Componenta sa deosebita si procesul de formare o transforma astfel intr-un material cu multiple calitati. Iata doar cateva dintre avantajele ardeziei flexibile SKIN si descopera astfel care sunt motivele pentru care specialistii o considera un material minune, incomparabil cu orice altceva existent in prezent pe piata.

Materialul perfect pentru inovatii

Daca alte roci naturale nu se preteaza la placarea oricarui tip de suprafata, ardezia flexibila SKIN poate fi aplicata aproape peste orice material, cu ajutorul adezivilor poliuretanici, care adera foarte bine si fixeaza perfect placile subtiri cu grosimi cuprinse intre 0,6 si 1,2 mm. Nu numai ca poate fi folosita pentru spatii predispuse la umezeala, aburi si la contactul cu acizi sau grasimi, asa cum sunt baile si bucatariile, dar este un material perfect si pentru placarile exterioare, datorita impermeabilitatii sale si a rezistentei sporite la intemperii si inghet. Mai mult decat atat, elasticitatea sa deosebita o face pretabila atat pentru placarile simple ale suprafetelor netede si cu forme regulate, dar si pentru lucrari mai complexe, asa cum sunt imbracarea stalpilor de rezistenta cilindrici sau drepti ori a coloanelor decorative. De fapt, este atat de usor de manevrat, incat poate fi folosita pentru imbracarea oricarei suprafete, oricat de lipsita de omogenitate ar fi aceasta, insa astfel de lucrari mai complicate ar trebui realizate doar de catre profesionisti cu experienta, pentru ca aspectul lor sa fie unul impecabil. Pentru placari mai simple, pe forme si suprafete regulate si omogene, ardezia flexibila SKIN poate fi aplicata chiar si de catre amatori, deoarece se manevreaza foarte usor.

ardezie-flexibila1

Poate fi montata de catre oricine

Asa cum spuneam, ardezia flexibila poate fi aplicata chiar si de catre necunoscatori pe anumite suprafete mai simple. Desi are o densitate destul de mare, placile sunt foarte subtiri si foarte flexibile, iar adezivii poliuretanici care se folosesc de regula pentru lipirea ei sunt si ei usor de manevrat si foarte eficienti. Ardezia

flexibila se monteaza cu usurinta pe suprafete drepte de mobilier, pe usi, pe pereti perfect nivelati, interiori sau exteriori, pe blaturi de bucatarie si pe insule de bucatarie, pe dulapuri sau pe baruri. Singurul lucru la care trebuie sa fii atent este masurarea exacta a dimensiunilor. Daca ai facut acest lucru si vrei sa fatetezi

o suprafata neteda pentru a-i conferi un aer original si organic, iti va fi foarte usor sa o faci intr-un mod corespunzator, chiar daca priceperea ta nu este atestata de un certificat de constructor. In cazul in care iti doresti insa sa acoperi suprafete curbate sau forme neregulate, este indicat sa apelezi la serviciile unei

echipe de specialisti. Daca decizi sa o faci totusi singur, trebuie sa stii ca timpul manoperei este unul redus fata de cel pe care il impun alte materiale si ca nu vei avea foarte mult de curatat dupa montare, deoarece acesta poate fi realizata destul de curat, printr-un proces care nu implica folosirea mortarelor sau a gleturilor ori a altor lianti care lasa in urma murdaria specifica santierelor.

Nu necesita structuri suplimentare

Ardezia flexibila SKIN, spre deosebire de alte materiale folosite pentru placari si fatetari, nu impune folosirea unor structuri suplimentare pentru cresterea rezistentei si a longevitatii. Aceasta este la fel de rezistenta precum orice alta roca naturala, iar mentinerea ei intr-o stare buna poate fi sporita cu ajutorul impermeabilizatorilor. Acestia nu ii vor modifica textura inedita si, tocmai pentru ca nu este un material poros, o vor face invincibila in fata umiditatii si a intemperiilor, in cazul in care este montata in spatiul exterior. In plus, o vor proteja de pete si de formarea mucegaiului si a igrasiei, atat de comune in randul rocilor naturale netratate. In plus, desi se zgarie superficial destul de usor, poate fi reconditionata cu ajutorul unor uleiuri speciale si a smirghelului fin.

Afla mai multe despre ardezia flexibila SKIN pe PIATRAONLINE.ro!