Analiză: Necesarul de pardoseli industriale în zona centrală a țării

Conform datelor analizate cu ajutorul singurei asistente virtuale de vânzare la șantiere, VICTA.ro, în ultimele 3 luni au fost identificate 215 proiecte industriale din zona de Centru a țării la care se estimează necesar de pardoseli epoxidice și din beton elicopterizat. Cumulat, acestea ocupă o suprafață de 488 mii mp, iar valoarea investițiilor se ridică la peste 760 milioane RON.

Cele mai multe astfel de investiții provin din Brașov, județ care a cumulat un total de 63 de proiecte. De asemenea, au fost identificate și 51 proiecte în Sibiu, 34 în Alba, 27 în Harghita, 25 în Mureș și 15 în Covasna.

Segmentarea proiectelor pe subdomenii

Potrivit VICTA.ro, au fost identificate 121 spații de depozitare, 266 spații de producție, 21 spălătorii auto, 19 proiecte de zoo/bio tehnie și 21 ateliere de reciclare.

Ce tip de finanțare au proiectele analizate?

Mai mult de 91% dintre proiectele industriale la care se estimează necesar de aparate de aer condiționat au finanțare public-privată. Mai exact, au fost identificate 197 investiții private, 2 publice și 16 cu finanțare public-privată.

Top 3 proiecte industriale în construcție

În ultima lună au fost monitorizate 79 investiții industriale în stadiul de construcție. Iată top 3 proiecte în funcție de suprafață:

  • Fermă, Călărași, 15.299 mp.
  • Infrastructura bază aeriană – zonă operațională – Ob. 8 – Hangar pentru mentenanță – Rest de executat, Ialomița, 15.000 mp
  • Ferma Trancu Balaciu – 5 hale creștere pui P, Ialomița, 14.604 mp