Analiză: Cum a evoluat piața de mochetă în ultimele 30 de zile?

Conform datelor obținute cu ajutorul singurei asistente virtuale de vânzare la șantiere, VICTA.ro, în ultima lună au fost monitorizate 151 proiecte la care se estimează necesar de mochetă. Cumulat, acestea ocupă o suprafață de 1,15 milioane mp, iar valoarea investițiilor se ridică la suma estimată de 2,99 miliarde RON.

În topul județelor cu cele mai multe astfel de investiții se poziționează Cluj, cu un total de 23 proiecte. Următoarele poziții sunt ocupate de București (12 proiecte) și Brașov (10 proiecte).

Din ce domenii provin proiectele cu necesar de mochetă?

Cele mai multe investiții monitorizate în ultima lună la care se estimează necesar de mochetp provin din domeniile Birou/Comercial (74 proiecte) și Hotel & Relaxare (71 proiecte). De asemenea, au fost identificate și 19 Clădiri rezidențiale private, 7 proiecte din Industrial, 21 din Retail, 13 Construcții sociale, 13 din Medical & Științific și 4 de Infrastructură.

Ce tip de finanțare au proiectele analizate?

Aproape 80% dintre proiectele la care se estimează necesar de mochetă au finanțare privată. Mai exact, au fost identificate 22 proiecte publice, 121 private și 9 cu finanțare public-privată.

Birou/Comercial: Pe ce șantiere se lucrează?

În ultima lună au fost identificate 87 proiecte din domeniul Birou/Comercial aflate în stadiul de construcție. Iată 3 șantiere pe care se lucrează în prezent:

  • Sediu administrativ central banca BT – 3S+P+3E+4Er, Cluj
  • 2 clădiri birouri clasa A, 2S+P+11E+12Eth – Equilibrium Faza II, București
  • Clădire de birouri P+2E – sediu firmă. Brașov
Birou/Comercial: Cei mai activi arhitecți

În ultimele 3 luni au fost identificate 475 firme de arhitectură și proiectare care au executat lucrări din domeniul Birouri/Comercial. În funcție de numărul proiectelor, cele mai active companii sunt ARHIMAR SERV (15 lucrări), PLAN TRADE (7 lucrări), BOGART CONSTRUCT (6 lucrări), METROPOLITAN INTERNATIONAL ARHITECTS (6 lucrări), SCRIPCARIU BIROU DE ARHITECTURA (6 lucrări).

Birou/Comercial: Cei mai activi constructori

313 antreprenori generali în construcții care au executat lucrări din domeniul Birouri/Comercial au fost identificați în ultimele 3 luni. Potrivit VICTA.ro, cea mai activă companie este SAGEX CONSTRUCT, cu 4 proiecte.