Analiză: Utilizarea parchetului din lemn masiv în proiectele de construcții din România

Dacă vă doriți ca locuința sau spațiul dvs. să respire eleganță și să emane căldură, alegerea unui parchet din lemn masiv este opțiunea ideală. Această soluție clasică și atemporală adaugă farmecul natural al lemnului la orice interior și este preferată în special de cei care apreciază autenticitatea și durabilitatea materialelor.

Unde este folosit parchetul din lemn masiv?

Parchetul din lemn masiv este versatil și se poate potrivi într-o gamă largă de spații interioare.

Iată câteva dintre cele mai frecvente aplicații ale parchetului din lemn masiv, împreună cu o analiză a proiectelor care necesită acest tip de parchet în România, realizată pe platforma Victa.ro:

Case și apartamente: Amenajările interioare cu parchet din lemn masiv sunt adesea asociate cu locuințele de lux. Această alegere elegantă este potrivită pentru camerele de zi, dormitoare, bucătării și holuri, adăugând un touch de sofisticare și confort la orice casă sau apartament.

În ceea ce privește acest sector, de la începutul anului, se desfășoară cinci proiecte care necesită parchet din lemn masiv, în județete Cluj, Ilfov și București. Valoarea totală a investiției se ridică la aproximativ 70,37 milioane de lei, iar suprafața pe care se montează parchetul este de 22.935 metri pătrați.

Spații comerciale: Hoteluri, restaurante, magazine de lux și spa-uri aleg adesea parchetul din lemn masiv pentru a crea un mediu primitor și rafinat. Acesta poate face ca spațiile comerciale să pară mai primitoare și mai elegante, atrăgând astfel clienții.

În ceea ce privește sectorul retail, de la începutul anului, se desfășoară 2 proiecte care necesită parchet din lemn masiv, unul în Ilfov și celălalt în Constanța. Valoarea totală a investiției se ridică la aproximativ 6,76 milioane de lei, iar suprafața pe care se montează parchetul este de 1714 metri pătrați.

Clădiri istorice: În restaurarea și renovarea clădirilor istorice, parchetul din lemn masiv este deseori preferat pentru a păstra autenticitatea și caracterul locației. Acesta poate fi folosit pentru a înlocui parchetul deteriorat sau pentru a restaura aspectul original al încăperilor.


În ceea ce privește domeniul restaurării clădirilor istorice, de la începutul anului sunt în curs de desfășurare un număr mai mare de proiecte care presupun utilizarea de parchet din lemn masiv. Concret, există 23 de astfel de proiecte, așa cum se poate identifica și pe harta de mai jos:

Valoarea totală a investiției se ridică la aproximativ 281.43 milioane de lei, iar suprafața pe care se montează parchetul este de 52.883 metri pătrați.

Pentru cei interesați de evoluțiile în domeniul construcțiilor și mai ales în ceea ce privește posibilități de ofertare parchet lemn masiv, platforma Victa.ro oferă oportunități valoroase pentru a rămâne la curent cu ultimele noutăți și pentru a explora proiecte promițătoare din județul tău.

Sursa articol