Constanța: Cum a evoluat piața de parchet laminat în ultimele 12 luni?

Potrivit datelor furnizate cu ajutorul singurei asistente virtuale de vânzare la șantiere, VICTA.ro, în ultimul an au fost identificate 14.796 proiecte la care se estimează necesar de parchet laminat la nivel național. Cumulat, șantierele ocupă o suprafață de 61,53 milioane mp, iar valoarea investițiilor atinge suma estimată de 142,49 miliarde RON.

Cele mai multe investiții cu necesar de pardoseli laminate sunt de tip Clădiri reidențiale private, domeniu ce a cumulat un total de 8795 proiecte.

CANTITATEA DE PARDOSELI LAMINATE NECESARĂ ÎN CONSTANȚA

În ultimele 12 luni au fost monitorizate 977 proiecte la care se estimează un necesar de 1,44 milioane mp parchet laminat pe teritoriul județului Constanța. În total, șantierele se întind pe o suprafață de 3,63 milioane mp, iar bugetul aferent investițiilor se ridică la 7,27 miliarde RON.

Din ce domenii provin proiectele cu necesar de parchet laminat?

Și în județul Constanța cele mai multe proiecte la care se estimează necesar de pardoseli laminate provin din domeniul Clădiri rezidențiale private. Astfel, potrivit VICTA.ro, au fost identificate 609 proiecte rezidențiale, 70 industriale, 88 din categoria Birouri/Comercial, 285 proiecte de tip Hotel & Relaxare, 131 Retail, 37 construcții sociale, 19 din domeniul Medical & Științific și 9 de infrastructură.

Evoluția domeniului rezidențial în Constanța

În ultimul an au fost monitorizate 633 proiecte din domeniul Clădiri rezidențiale private în județul Constanța. Cele mai multe proiecte sunt de tip Bloc (323). De asemenea, au fost identificate și 114 ansambluri rezidențiale, 205 case/ vile și 6 case de vacanță.

Domeniul rezidențial: pe ce șantiere se lucrează în Constanța?

Potrivit VICTA.ro, 255 proiecte rezidențiale din Constanța se află în stadiul de construcție.

Iată 3 șantiere de interes pe care se lucrează în prezent:

  • Ansamblu rezidențial 3 imobile P+7E – 132 apartamente, centru SPA, aparthotel și restaurant – Wave Residence
  • Imobil de locuințe colective S+P+6E+7Er – Eliberării Residence 
  • Ansamblu multifuncțional 8 imobile locuințe colective 2S+P+7E , 683 apartamente și imobil funcțiuni mixte 2S+P+1E cu gradiniță si centru fitness – Tomis Park, Faza II si III
Domeniul rezidențial: cei mai activi arhitecți în Constanța

Potrivit VICTA.ro, în ultimul an au fost identificate 128 firme de arhitectură și proiectare care au executat lucrări rezidențiale în Constanța. În funcție de numărul proiectelor, cele mai active companii sunt ATAT SA PUTUT ATELIER DE ARHITECTURA (13 proiecte), ARIA CONCEPT ARCHITECTURE (12 proiecte), EAST ATELIER (11 proiecte), BLUE TERRA CONSULTING (9 proiecte), MASSTUDIO (9 proiecte).

Domeniul reidențial: cei mai activi constructori în Constanța

În ultimele 12 luni au fost identificați 132 antreprenori generali în construcții care au executat lucrări rezidențiale în Constanța. Cele mai active companii sunt DISAN EXPERT cu 9 proiecte, urmată de SOLID HOUSE, UTIL HOME și CLADECT CONSTRUCT, fiecare cu 5 proiecte.

Descarcă gratuit analiza pieței de parchet laminat completând link-ul de mai jos și primești automat pe emailul tău un document cu informații valoroase din piața de specialitate.