Analiză: cantitatea de pardoseli necesară în domeniul retail în ultimele 3 luni

Potrivit datelor analizate cu ajutorul singurei asistente virtuale de vânzare la șantiere, VICTA.ro, în ultimele 3 luni au fost monitorizate 989 proiecte din domeniul Retail la care se estimează necesar de gresie. Cumulat, acestea se întind pe o suprafață de peste 9,78 milioane mp, iar valoarea estimată a investițiilor se ridică la 23,11 miliarde RON.

În topul județelor cu cele mai multe astfel de investiții se poziționează București (105 proiecte) și Cluj (99 proiecte). Iată cum se prezintă situația în toată țara:

Segmentarea proiectelor pe subdomenii

Cele mai multe proiecte la care se estimează necesar de gresie sunt de tip showroom și supermarket. De asemenea, au fost identificate și 3 proiecte de tip bricolaj, 2 cash & carry. 16 hypermarketuri, 16 magazine, 43 mall-uri/ centre comerciale și 39 de tip stație carburanți.

CE TIP DE FINANȚARE AU PROIECTELE ANALIZATE?

Peste 97% dintre proiectele de Retail la care se estimează necesar de gresie au finanțare privată. Mai exact, au fost monitorizate 961 investiții private, 8 publice și 21 cu finanțare public-privată.

Retail: pe ce șantiere se lucrează?

În ultimele 3 luni au fost monitorizate 236 proiecte Retail în stadiul de construcție. Iată pe ce șantiere se lucrează în prezent:

  • Hypermarket Kaufland P+1E+2Er, Brașov
  • Retail park Bârlad și magazin bricolaj, Vaslui
  • Shopping park, Timiș
CEI MAI ACTIVI ARHITECȚI ÎN ULTIMELE 3 LUNI

În ultimele 3 luni au fost identificate 439 firme de arhitectură care au executat lucrări din domeniul Retail. În funcție de numărul proiectelor, cele mai active companii sunt ARHIMAR SERV (16 lucrări) și BOGART CONSTRUCT (8 lucrări).

CEI MAI ACTIVI CONSTRUCTORI ÎN ULTIMELE 3 LUNI

299 antreprenori generali care au executat lucrări rezidențiale au fost identificați în ultimele 3 luni. Potrivit VICTA.ro, cea mai activă companie este SOLARIS REAL ESTATE INVESTMENTS cu 6 proiecte. Următoarele poziții sunt ocupate de BOG’ART, FIALD IMOBILIARE și POGAN CONSTRUCT, cu 3 proiecte.