Analiză: Cum a evoluat piața de pardoseli sportive în ultimele 6 luni?

În ultimele 6 luni au fost monitorizate 213 proiecte la care se estimează necesar de pardoseli sportive indoor și outdoor. Potrivit singurei asistente virtuale de vânzare la șantiere, VICTA.ro, șantierele ocupă o suprafață de peste 667 mii mp, iar valoarea investițiilor atinge suma estimată de 1,69 miliarde RON.

În topul județelor cu cele mai multe astfel de proiecte se poziționează Suceava (13), Timiș (11), Prahova (11) și Iași (10). Iată cum se prezintă situația pentru restul județelor:

Din ce domenii provin proiectele?

Majoritatea proiectelor cu necesar de pardoseli sportive indoor și outdoor monitorizate în ultimele 6 luni provin din doemniul Hotel & Relaxare (191). De asemenea, un număr relativ mare de investiții a fost identificat și în domeniul Construcții sociale (71).

Domeniul Hotel & Relaxare: Pe ce șantiere se lucrează?

În ultimele 6 luni au fost monitorizate 2660 proiecte din domeniul Hotel & Relaxare la nivel național. Dintre acestea, 587 se află în stadiul de construcție. Iată 3 unități sportive la care se lucrează în prezent:

  • Sala polivalentă D+P+1E Darko Arena, capacitate 1800-2000 locuri – rest de executat, Alba
  • Bază Sportivă, Galați
  • Sala Polivalentă 2S+P+3E, 4900 locuri Pitești Arena, Argeș
Spații de agrement: cei mai activi arhitecți

În ultimele 6 luni au fost identificate 300 firme de arhitectură și proiectare care au executat lucrări de agrement (sală de sport, club, carting, distracție). Cele mai active companii sunt SIMION TEHNOCONSTRUCT (7 proiecte), SMB STEEL PROJECT PARTNERSHIP (4 proiecte), COLEN IMPEX (4 proiecte) și ATLAS SPORT (4 proiecte).

Spații de agrement: cei mai activi constructori

215 antreprenori generali în construcții care au executat lucrări de agrement (sală de sport, club, carting, distracție) au fost identificați în ultimele 6 luni. Potrivit VICTA.ro, cele mai active companii sunt SIMION TEHNOCONSTRUCT (7 proiecte), ATLAS SPORT (6 proiecte) și CONSTRUCTII ERBAȘU (5 proiecte).