Timiș: Evoluția pieței de parchet rezidențial în ultimele 6 luni

Chiar dacă restricțiile impuse în pandemie au încetinit munca pe șantiere, anul 2020 a fost unul prielnic pentru sectorul rezidențial. Așadar, potrivit datelor monitorizate cu ajutorul singurei asistente virtuale de vânzare la șantiere, VICTA.ro, în anul pandemiei au fost identificate 8492 proiecte, cu 38,8% mai multe decât în 2019 când totalul ajungea la 6150.

CANTITATEA DE PARCHET REZIDENȚIAL NECESARĂ ÎN TIMIȘ

Conform VICTA.ro, în ultimele 6 luni au fost monitorizate 687 proiecte rezidențiale la care se estimează necesar de parchet laminat și din lemn masiv pe teritoriul județului Timiș. Cumulat, șantierele ocupă o suprafață de 2,32 milioane mp, iar investițiile ating suma estimată de 5,17 miliarde RON.

Segmentarea proiectelor pe subdomenii

Cele mai multe proiecte rezidențiale din Timiș la care se estimează necesar de parchet laminat și din lemn masiv sunt case și vile (322). De asemenea, în ultimele 6 luni au fost identificate și 156 ansambluri rezidențiale, 248 blocuri și 3 case de vacanță.

DOMENIUL REZIDENȚIAL: PE CE ȘANTIERE SE LUCREAZĂ?

În ultimele 6 luni au fost monitorizate 731 proiecte rezidențiale în județul Timiș. Dintre acestea, 172 sunt în stadiul de construcție. Iată 3 șantiere pe care se lucrează în prezent:

  • Ansamblu rezidențial cu funcțiuni mixte 8 imobile S+P+15E, 955 apartamente, parcare subterană, birouri și locuințe – XCity Towers, Faza I si II
  • Imobil locuințe colective și spații birouri, S+P+9E, 108 apartamente, 131 locuri de parcare – Nord One – Faza I si II
  • Ansamblu rezidențial P+10E, 120 de locuințe, 138 de locuri de parcare – Vox Vertical Village
DOMENIUL REZIDENȚIAL: CEI MAI ACTIVI ARHITECȚI ÎN TIMIȘ

În ultimele 6 luni au fost identificate 148 firme de arhitectură și proiectare care au executat lucrări rezidențiale în Timiș. Potrivit VICTA.ro, cea mai activă companie este EURODRAFT PROIECT DESIGN, cu un total de 21 lucrări. Următoarele poziții sunt ocupate de PROJECT ACE STUDIO (13 proiecte) și RD SIGN (10 proiecte).

DOMENIUL REZIDENȚIAL: CEI MAI ACTIVI CONSTRUCTORI ÎN TIMIȘ

Cu ajutorul VICTA.ro, în ultimele 6 luni au fost identificați 136 antreprenori generali care au executat lucrări rezidențiale în Timiș. Cele mai active companii sunt NEW RPC, NOUA CASA LOCUINTE și RTO TOTH ALL EVO, fiecare cu 5 proiecte.