Analiză: Cum a evoluat piața de mochetă în ultimele 3 luni?

În ultimul an au fost monitorizate 1259 proiecte la care se estimează necesar de mochetă. Conform datelor analizate cu ajutorul singurei asistente virtuale de vânzare la șantiere, VICTA.ro, proiectele ocupă o suprafață de 8,35 milioane mp și au un buget estimat la 29,38 miliarde RON.

Câte proiecte cu necesar mochetă au fost monitorizate în ultima lună?

În ultimele 30 de zile au fost monitorizate 524 proiecte la care se estimează un necesar de peste 247 mii mp mochetă. În total, șantierele ocupă o suprafață de 3,42 milioane mp, iar valoarea investițiilor atinge suma estimată de 11,81 miliarde RON.

În topul județelor cu cele mai multe astfel de investiții se află București, cu un total de 72 proiecte monitorizate în ultima lună. Următoarele poziții sunt ocupate de Cluj (41 proiecte), Bihor (31 proiecte) și Timiș (31 proiecte).

273 proiecte din domeniul Hotel & Relaxare

Cele mai multe proiecte monitorizate în ultimele 3 luni la care se estimează necesar de mochetă provin din domeniul Hotel & Relaxare (273). Următoarele poziții sunt ocupate de domeniile Birou/Comercial (234 investiții) și Retail (100 investiții).

Segmentarea proiectelor după tipul de finanțare

Cele mai multe proiecte au finanțare privată (412). De asemenea, au fost identificate 69 proiecte publice și 44 cu finanțare pubic-privată.

Hotel & Relaxare: Top 3 investiții în funcție de suprafață

În ultimele 3 luni au fost minitorizate 1590 proiecte din domeniul Hotel & Relaxare. Iată top 3 proiecte cu cele mai mari suprafețe:

  • Complex rezidențial cu funcțiuni mixte: 2000 de imobile de locuințe unifamiliale, duplex P+1E, școală, magazin, farmacie, clinică medicală, biserică, loc de joacă copii, amenajări peisagere – Riverside Residence, Giurgiu, 227.000 mp
VICTA.ro
  • Ansamblu rezidențial 6 imobile locuințe S+P+11E , 2035 apartamente, centru comercial, SPA, sală de fitness – Aqua City – faza I, București, 205.577 mp
VICTA.ro
  • Ansamblu rezidențial mixt – clădire birouri 2S+P+20E, imobile locuințe colective 2S+P+15E , club wellness și restuaurant S+P+2E, clădire cu piscină interioară și spații de wellness P+1E- 900 apartamente – Sammarina View Development, Constanța, 195.943 mp
VICTA.ro
Hotel & Relaxare: Cei mai activi arhitecți în ultimele 3 luni

În ultimele trei luni au fost identificate 668 firme de arhitectură și proiectare care au executat lucrări din domeniul Hotel & Relaxare. În funcție de numărul proiectelor identificate, cele mai active companii sunt CUBICON INVEST (6 proiecte), CRISTAL CONCEPT DESIGN (6 proiecte),ARHITECTON TARGU MURES (5 proiecte), GLOBAL BUSINESS MANAGEMENT GBM (5 proiecte) și SIMION TEHNOCONSTRUCT (5 proiecte).

Hotel & Relaxare: Cei mai activi constructori în ultimele 3 luni

463 antreprenori generali în construcții care au executat lucrări din domeniul Hotel & Relaxare au fost identificați în ultimele 3 luni. Potrivit VICTA.ro, cele mai active companii sunt:MIRON CONSTRUCT (5 proiecte), RIFANIA DRUMCONSTRUCT (5 proiecte) și SIMION TEHNOCONSTRUCT (5 proiecte).