Ce cantitate de pardoseli industriale se putea oferta la șantierele din ultima lună?

În ultima lună au fost identificate 474 proiecte industriale în stadiile de autorizare, înainte de execuție și construcție la care se estimează un necesar de peste 780 mii mp de pardoseli din beton elicopterizat. Potrivit singurei asistente virtuale de vânzare la șantiere, VICTA.ro, acestea ocupă o suprafață de 1,32 milioane mp, iar valoarea investițiilor se ridică la suma estimată de 2,22 miliarde lei.

În topul județelor cu cele mai multe astfel de investiții se poziționează Bihor, cu un total de 54 proiecte. Iată cum se prezintă situația în toată țara:

Segmentarea proiectelor pe subdomenii

Potrivit VICTA.eo, au fost identificate 237 spații de depozitare, 147 spații de producție, 49 spălătorii auto, 48 proiecte de zoo/bio tehnie și 58 ateliere de reciclare.

Ce tip de finanțare au proiectele analizate?

Mai mult de 88% dintre proiectele industriale la care se estimează necesar de pardoseli au finanțare privată. Mai exact, au fost identificate 418 investiții private, 3 publice și 53 cu finanțare public-privată.

Top 3 proiecte industriale în construcție

În ultima lună au fost monitorizate 95 investiții industriale în stadiul de construcție. Iată top 3 proiecte în funcție de suprafață:

  • Centru logistic LIDL, Ilfov, 56.000 mp
victa.ro
  • Extindere ferma de găini ouatoare, Bihor, 46.714 mp
  • Ferma de găini ouatoare, Bihor, 31.011 mp