Alba: Lucrări nefinalizate la pardoselile depozitului ce ceramică de la Cetate scoase a 3a oară la licitație

Consiliul Județean Alba a scos la licitație pentru a treia oară Amenajarea unui depozit de ceramică veche în șanțurile Cetății Alba Carolina, după ce primele două procedură lansate în lunile septembrie și noiembrie au fost anulate.

În cadrul proiectului există lucrări nefinalizate la nivelul pardoselilor anterioare (decapări pardoseli originale). Se dorește înlocuirea acestora cu pardoseli ceramice, cu un spațiu perimetral lat cu pietriș.

Potrivit Ziarul Unirea, structura interioară este acoperită de pământ iar dimensiunile geometrice (înălțimi, lățime, lungime) sunt strict funcționale.

Prin reabilitare se urmărește restaurarea spațiului interior – contragarda și tunel de acces pe ravelin; conversia funcțională a spațiului interior – schimbarea destinației obiectivului din construcție militară în spațiu interactiv restaurat și amenajat pentru depozitare ceramică veche care va fi accesibil publicului larg; crearea unei infrastructuri pentru asigurarea condițiilor de confort, siguranță și securitate pentru public în vederea introducerii acestui obiectiv în circuitul turistic local și național.

Ulterior, depozitul de ceramică veche va conține un spațiu pentru depozit ceramică veche, un spațiu expozițional pentru obiectele de tezaur, un laborator de restaurare ceramică și un atelier școală de restaurare, o platformă înierbată la partea superioară ravelinului cu zonă de circulație pietonală.