AkzoNobel cumpara Fabryo Corporation si va deveni cel mai important producator de vopsele din Romania

Piata de vopsele din Romania va avea un nou lider de piata in acest an, asta dupa ce producatorul olandez de lacuri si vopsele AkzoNobel si-a anuntat intentia de a cumpara integral actiunile Fabryo Corporation, producatorul vopselelor Savana.

Tranzactia, care vizeaza 2 fabrici si 6 centre de distributie ar urma sa fie finalizata in a doua jumatate a acestui an, dupa ce va primi aprobarea Consiliului Concurentei.

sursa foto: onestopshop.ro

Fabryo, compania care detine brandurile Savana, Apla si InnenWeiss, aproape ca si-a dublat cifra de afaceri in ultimii 5 ani, ajungand de la 117 milioane de lei in 2013, la 215 milioane de lei in 2017.

Primele informatii despre aceasta tranzactie au fost publicate in exclusivitate de capital.ro in urma cu o luna, confirmarea venind abia acum din partea lui Thierry Vanlancker, CEO-ul AkzoNobel.

Cerere de peste 600.000 mp de acoperiri cu vopsea lavabila in ultimele 30 de zile

Doar in ultimele 30 de zile, conform datelor centralizate de acceleratorul de vanzari prospec.ro, la nivel national arhitectii au specificat vopsea lavabila pentru acoperirea unor suprafete totale de 624.288 de metri patrati. 41% din aceasta cerere a fost generata de domeniul rezidential, iar 31% a venit, in mod usor suprinzator, din partea domeniului industrial. Oferteaza aceste proiecte!