7,64 milioane mp de pardoseli laminate necesari la proiectele rezidențiale din ultimele 3 luni

Piața europeană de parchet nu a înregistrat scăderi în pandemie, în ciuda restricțiilor impuse. În România,  , în ultimele 3 luni au fost idetificate 3150 proiecte rezidențiale la care se estimează necesar de pardoseli laminate. Potrivit datelor furnizate cu ajutorul singurei asistente de vânzare la șantiere, VICTA.ro, suprafața șantierelor se întinde pe aproximativ 16,5 milioane mp, iar valoarea investițiilor atinge suma estimată de 39,36 miliarde RON.

În topul județelor cu cele mai multe astfel de proiecte se află București, cu un total de 448 șantiere. Următoarele poziții sunt ocupate de Cluj (441 proiecte) și Timiș (355 proiecte).

În total, cele 3150 proiecte au cumulat un necesar de 7,64 milioane mp de parchet laminat. Cele mai însemnate cereri provin din București (2 milioane mp), Timiș (peste 791 mii mp) și Cluj (peste 653 mii mp).

În materie de branduri favorite, Egger se află pe prima poziție, cu o cotă de specificație în documentațiile tehnice de 32%. Aceste date sunt raportate la totalul brandurilor specificate, nu la totalul lucrărilor cu necesar de pardoseli laminate.

Accesați analiza completă la acest link!