5 tipuri de finisaje care transforma andezitul in piatra naturala perfecta

Andezitul este o piatra naturala similara granitului, principala sa calitate fiind rezistenta extrem de buna la intemperii, absorbtia de apa practic inexistenta facandu-l aproape imposibil de distrus in timp. Placajele din andezit se folosesc in principal in exterior, dar aspectul lor gri, modern, le face o alegere excelenta si pentru interioarele moderniste, office sau comerciale.

Cere o oferta de pret direct de la producator!

Mai jos va prezentam 5 moduri in care andezitul devine piatra naturala perfecta pentru pavari/placari interioare si exterioare:

TAIAT – acesta este finisajul standard, adica doar taiat cu discul diamantat. Este finisajul sub care se livreaza uzual borduri, rigole, dale ori alte produse la care nu este esential aspectul ci mai mult rezistenta.

FIAMAT – este finisajul cel mai raspandit in cazul produselor debitate din andezit, cu aproximativ 80% din volum, in urma acestuia rezultand o suprafata cu aspect rugos, puternic antiderapanta. Finisajul fiamat se foloseste cu preponderenta la exterior, la placaje andezit, trepte andezit, masive andezit, borduri andezit sau oriunde se doreste o suprafata antiderapanta.

PERIAT – perierea este operatia de finisare a placajelor din andezit prin periere cu un utilaj cu minim 5 capete, cu perii diamantate sub un debit mare de apa. Combinatia de slefuire rotativa cu periile diamantate si apa confera suprafetei o tenta lucioasa si scoate in evidenta nuantele rocii. Produsele unde se utilizeaza mai mult acest finisaj sunt cele de interior, placaje de interior, trepte de interior, glafuri, capace de gard andezit, etc.

LUSTRUIT – lustruirea sau polisarea reprezinta aceeasi operatiune ca si perierea, insa se face cu pietre de slefuit compozite, de granulatii succesive tot mai fine, pana se obtine un luciu mecanic. Fiind o roca foarte dura, costurile pentru obtinerea unei suprafete lucioase sunt ridicate. prin urmare acesta este un finisaj destul de putin folosit.

RUPT – sau natural. Este finisajul care se obtine prin ruperea produselor de andezit. Contrar operatiunii de taiere, ruperea se face, in general, fara apa, cu ajutorul unor utilaje hidraulice. Aspectul rezultat este aspectul natural al rocii, foarte rustic. Produsele la care gasim acest aspect sunt piatra cubica andezit, scapitat andezit, scoarta andezit.

Cauti pardoseli din piatra naturala la pret de producator? Solicita oferte competitive pentru produsele de care ai nevoie direct prin Arhispec! Oferi pardoseli? Afla aici santierele care au nevoie de ele!