2022: tendințe în piața de pardoseli rezidențiale

Industria pardoselilor este în continuă evoluție pentru a răspunde noilor tendințe și a se adapta la diferitele nevoi ale pieței. De la materiale naturale, texturi rustice și materiale sustenabile, viitorul pardoselilor oferă câteva schimbări interesante care vor avea cu siguranță un impact mare asupra decorului casei.

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este modern-living-room-1024x683.jpg

Pardoseli din lemn masiv sau stratificat?

Lemnul masiv a fost opțiunea preferată de pardoseală timp de multe decenii, cu toate acestea, podelele din lemn stratificat au crescut în popularitate datorită numeroaselor sale beneficii. Pardoseala din lemn stratificat este mai stabilă și mai sustenabilă decât lemnul masiv de esență tare. Alte beneficii includ scânduri mai late și mai lungi și, de asemenea, capacitatea de a instala încălzire în pardoseală fără a deteriora lemnul.

Pardoseli laminate sau din vinil?

Piața pardoselilor din vinil preia popularitatea laminatului din trecut. Motivul nu este surprinzător, deoarece calitățile sale sunt generoase: impermeabil, mai durabil și de calitate superioară. Scândura de vinil de lux (LVP) este o alternativă accesibilă, dar favorabilă, la podelele tradiționale din lemn. Acestea sunt foarte asemănătoare lemnului, iar în ultimii ani s-au dezvoltat tot mai multe modele care să se potrivească cu diferite stiluri de design.

Pardoseli hibrid

Pe măsură ce tehnologia avansează, la fel și industria pardoselilor. Pardoselile hibride sunt noi, combinând beneficiile lemnului și vinilului. Cu un strat superior din lemn de 1 mm și un suport solid, are numeroasele beneficii ale vinilului amestecat cu lemn real. Această podea este rezistentă la apă și zgârieturi. 

Parchet

Parchetul este popular de ani de zile în Europa. Recent, acesta a câștigă rapid popularitate și în America. Pentru a evidenția parchetul din lemn, o tehnică populară este folosirea de scânduri asortate. Aceasta ajută la crearea de modele unice, creând coeziunea.

Culori

Majoritatea tendințelor pentru 2022 sunt rezultatul situației pandemice, printre care se numără paleta de culori neutre. În 2021, pardoselile grej, naturale și albe au crescut în popularitate. În 2022 aceste culori își păstrează poziția dominantă, printre cele mai populare fiind cele naturale.

Sustenabilitate

Sustenabilitatea a fost un subiect popular în ultimul deceniu, dar evenimentele recente au accelerat răspândirea acestei tendințe. Potrivit studiului „Generația Z: Cumpărătorii solicită retail sustenabil”, există o probabilitate mare ca Generația Z și Millennials să ia decizii de cumpărare bazate pe valori și principii. Ei sunt dispuși să plătească prețuri premium pentru produsele care au un rol în salvarea planetei. Acestea fiind spuse, este foarte important ca producătorii de podele să se conformeze.

Sursă: woodpeckerflooring.co.uk