Amenajarea pardoselilor școlare: care sunt cele mai populare opțiuni?

În timp ce situația pandemică a dus la închiderea școlilor, elevii și cadrele didactice așteaptă cu nerăbdare să revadă în format fizic. Chiar dacă învățământul online a fost o alternativă potrivită în această perioadă, clădirile școlare și campusurile rămân centre cruciale pentru învățământ.  

Așadar, în contextul întorcerii spre învățământul clasic, proiectele de întreținere și construire a școlilor și vor continua să se dezvolte. Designerii caută constant soluții prin care proiectele lor să se distingă și să iasă în evidență, iar în cazul pereților, tavanului și pardoselile, detaliile sunt extrem de importante.

Pereții, plafoanele și podelele, împreună cu toate elementele interioare ale clădirii, trebuie să îndeplinească cerințe bugetare, acustice, de rezistență, durabilitate și întreținere. Din punct de vedere conceptual, combinarea designului cu misiunile educaționale nu este o sarcină ușoară.

Cum se alege designul pardoselilor școlare?

O modalitate pe care școlile o folosesc pentru a se diferenția este alegerea pardoselilor și pereților cu modele, culori și elemente grafice care pot servi ca palete aspiraționale. De exemplu, multe școli folosesc scheme de culori aprinse pentru clasele mici și tonuri mai conservatoare pentru clasele mai mari, simulând mediul corporativ și învățământul superior.

De asemenea, procesul de alegere a pardoselilor trebuie să cântărească foarte bine o serie de factori interconectați:

  • cost,
  • durabilitate,
  • ușurința întreținerii,
  • acustica,
  • rezistența,
  • calitatea aerului din interior,
  • rezistență la alunecare,
  • estetica.

Soluțiile pentru pardoseli apar într-o mare diversitate în cadrul școlilor, poate într-o gamă mai mare decât oricând. Școlile pot opta pentru covoare în sălile de clasă, în biblioteci și birouri, țigle de cauciuc în sălile de fitness, pardoseli epoxidice în bucătării și cantine, beton șlefuit  în laboratoare, holuri sau alte zone. Totuși, chiar dacă posibilitățile sunt variate, cele mai populare alegeri rămân pardoselile din vinil și covoarele.

Cauți furnizori de încredere? Apelează la arhsipec.ro