Cum a afectat pandemia piața pardoselilor din vinil?

Pandemia COVID-19 a afectat drastic diverse industrii, inclusiv piața pardoselilor din vinil, și a provocat o încetinire economică globală. Înainte de izbucnirea COVID-19, creșterea puterii de cumpărare a consumatorilor a determinat cererea de pardoseli rezidențiale. Cu toate acestea, din cauza crizei economice globale provocate de pandemie, mulți consumatori sunt dispuși să investească doar în bunuri și servicii esențiale.

Pandemia COVID-19 a schimbat semnificativ preferințele consumatorilor și comportamentul de cumpărare

În plus, cererea de pardoseli din vinil depinde în mare măsură de proiectele de construcții noi și de activitatea economică. Restricțiile impuse de mai multe guverne în actuala criză au suspendat temporar activitățile de construcții, amânând proiectele noi și renovarea caselor, ceea ce a micșorat cererea de pardoseli de vinil pe tot globul. Pandemia COVID-19 a afectat, de asemenea, lanțurile de aprovizionare cu pardoseli și a întrerupt operațiunile de fabricație. Companiile se bazează foarte mult pe fabricile din China pentru materiale și piese. Cu toate acestea, activitățile de la fabricile chineze au scăzut rapid în ultima lună, ceea ce, la rândul său, a încetinit creșterea pieței pardoselilor de vinil.

Cu toate acestea, datorită reînceperii activității pe șantiere, specialiștii estimează creșteri temperate ale pieței până în 2023.

sursă: www.marketresearchfuture.com