Piața de pardoseli medicale 2020-2021 în 5 grafice

Domeniul medical se confruntă cu multe necunoscute în acest context pandemic, iar specialiștii atrag atenția către pardoselile unităților spitalicești, care pot contribui la limitarea răspândirii virusului. Acestea trebuie să fie adecvate și în conformitate cu protocoalele de igienizare. Mai mult, odată cu modernizarea unităților medicale pentru a se adapta normelor COVID-19, este posibil să apară o serie de inovații în ceea ce privește design-ul pardoselilor. Acestea vor putea indica regulile de distanțare și circuitele de intrare/ieșire în unități.

În România, cererea în materie de pardoseli medicale s-a îndreptat în special către gresie și covor PVC.

Necesarul de pardoseli medicale pentru proiectele din ultimele 6 luni

Cu ajutorul singurei asistente de vânzare la șantiere, VICTA.ro, în ultimele 6 luni au fost identificate 216 proiecte medicale la care este nevoie de covor PVC și gresie.  În total, a fost înregistrat un necesar de peste 243 mii mp de covor PVC  și aproximativ 50 mii mp de gresie.

Cele mai multe lucrări provin din județele Constanța (18 proiecte), Alba (14 proiecte), Timiș (13 proiecte) și Iași (13 proiecte).

Iată cum se prezintă situația pentru fiecare județ:

Segmentarea proiectelor după tipul de finanțare

Cele mai multe investiții cu necesar de pardoseli medicale sunt proiecte publice, cu un total de 198 lucrări și 91% din totalul acestora. De asemenea, au fost identificate 8 proiecte private și 10 cu finanțare public-privată.

Segmentarea proiectelor în funcție de dimensiune

În ultimele 6 luni au fost monitorizate 77 proiecte mici cu necesar de pardoseli medicale, 50 proiecte mari și 89 medii.

Evoluția proiectelor în funcție de stadiul de execuție

În prezent, cele mai multe proiecte cu necesar de pardoseli medicale se află în stadiul de construcție (99 lucrări). De asemenea, au fost identificate 44 lucrări în stadiul de proiectare, 55 înainte de execuție, 3 în stadiul de autorizare, 7 în stadiul de amenajare, 7 finalizate și unul în stadiul de intenție.

Clasificarea proiectelor pe subdomenii

Cele mai multe proiecte monitorizate în ultimele 6 luni sunt spitale, clinici, laboratoare, farmacii și cabinete. De asemenea, un număr relativ mare a fost înregistrat și în subdomeniul Centre de îngrijire (ospicii, case de bătrâni). Iată câte investiții au fost identificate în fiecare subdomeniu analizat:

Solicitați un demo gratuit VICTA.ro pentru a avea acces la informații de interes și șantiere pe care le puteți oferta!