Pardoselile decorative personalizate de la BASF, premiate la Campionatul National al Montatorilor de Pardoseli!

La finalul lunii martie, BASF a prezentat in cadrul Campionatului National al Montatorilor de Pardoseli latura artistica a pardoselilor pe baza de rasini, incurajand, astfel, aplicatorii inscrisi la proba de pardoseli turnate sa realizeze o lucrare asemanatoare unui tablou.

Concursul s-a desfasurat la Romexpo, in aceeasi perioada cu Construct Expo, si a beneficiat de prezenta unui numar mare de vizitatori specializati precum: arhitecti, ingineri constructori, antreprenori, distribuitori de materiale din domeniu, montatori, publicatii de profil, dar si de beneficiarii interesati de materiale pentru amenajari si de noutati in domeniu.

Sisteme poliuretanice elastice decorative, cu reologie controlata
Pentru a putea evidentia atat precizia cat si latura artistica a pardoselilor pe baza de rasini, BASF a furnizat concurentilor un sistem poliuretanic elastic decorativ, cu reologie controlata.

Aplicatorii stiu ca, in general, pardoselile decorative se pot executa folosind unele benzi de demarcatie si vopsind cu straturi finale in diferite nuante, fie prin incorporarea in rasina transparenta a chipsurilor colorate si glitterului, fie prin aplicarea de autocolante 3D incapsulate. BASF a prezentat o alta tehnologie, care permite realizarea unor pardoseli decorative prin turnarea stratului autonivelant in culori diferite, obtinand, astfel, un model predefinit.

MasterTop 1326 (foto: www.master-builders-solutions.europe.basf.com)

Prin natura rasinii utilizate, sistemul MasterTop 1326 a permis turnarea stratului autonivelant, fara disiparea culorilor pe zonele de imbinare ale acestora. „Rezultatul a fost un tablou reprezentand un buchet de flori intr-un ghiveci, copie fidela a machetei prezentate celor 5 echipe care au luat startul la concurs”, a mentionat Cosmin Ionescu – Sales Manager, BASF Construction Systems.

Acest sistem permite obtinerea unor pardoseli decorative personalizate si este compatibil cu sistemele de incalzire in pardoseala. Designul se realizeaza pe intreaga grosime a pardoselii, iar datorita acestui fapt este imposibila stergerea modelului, chiar si dupa ani de trafic intens. Avand la baza o rasina poliuretanica alifatica, aceasta pardoseala isi pastreaza culorile neschimbate in timp.

Sistemul detine clasa A+ pentru emisii conform standardului AFFSET precum si certificare AgBB, fiind protejat de un strat final transparent antibacterian, care previne multiplicarea bacteriilor pe suprafata sa.

Sursa articol: www.revistaconstructiilor.eu