Pardoseala industriala care te baga in spital

PardosealaConform unui articol din presa scrisa, saptamana trecuta a avut loc un incident nefericit in urma caruia 19 persoane au ajuns la spital intoxicate cu diluant, la o fabrica din Cluj. Este vorba despre angajatii unei fabrici de componente auto care s-au intoxicat in urma inhalarii de substante toxice, iar numarul persoanelor a ajuns la 19, dupa ce alte patru femei din schimbul de dimineata au acuzat, vineri, ameteli si stari de lesin, fiind transportate la Unitatea de Primiri Urgente.

Cauza incidentului pare sa fie o pardoseala industriala la care se lucra in cadrul unei noi hale de productie de pe bulevardul Muncii. Aceasta se afla in vecinatatea halei de productie cabluri auto unde a avut loc incidentul.

„In cursul noptii de joi spre vineri la hala se turna o sapa. Dupa turnare, aceasta s-a etanseizat cu o substanta care a emanat niste vapori, se pare cu miros de diluant. In hala de langa cea in constructie erau circa 150 de persoane care lucrau in schimbul de noapte, iar 15 dintre acestea au fost transportate la spital. Activitatea schimbului de noapte a fost intrerupta”, a declarat domnul Emilian Rosca, Seful Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM) Cluj.

Sigilanti pardoseli industrialeAm facut anumite cercetari si am aflat ca acest tip de incident s-a mai intamplat in trecut in Romania, avand loc emanarea de vapori in urma sigilarii pardoselii cu sigilanti pe baza de solventi. Incidente au mai avut loc la o hala de productie tot de cablaje din judetul Hunadoara si la o alta fabrica din judetul Mures.

 

Speram sa fie cat mai rare astfel de incidente, iar pentru a se evita posibile neplaceri atunci cand pardoseala este sigilata, recomandam sa va informati despre fisele tehnice si documentatiile complete pe Arhispec.ro

Sursa