Analiză: Cum a evoluat piața de parchet laminat în zona de Nord-Vest a țării?

În ultimele 3 luni au fost identificate 5847 proiecte la care se estimează necesar de pardoseli laminate la nivel național. Potrivit singurei asistente virtuale de vânzare la șantiere, VICTA.ro, șantierele ocupă o suprafață de 28,04 milioane mp, iar valoarea investițiilor atinge suma estimată de 61,14 miliarde RON.

Cele mai multe investiții sunt de tip Clădiri rezidențiale private. Conform VICTA.ro, acest domeniu a cumulat 3613 proiecte în ultimele 3 luni.

CANTITATEA DE PARCHET LAMINAT NECESARĂ ÎN NORD-VEST

În perioada analizată au fost monitorizate 1226 proiecte la care se estimează un necesar de 1,46 milioane mp parchet laminat în zona Nord-Vest. Cumulat, suprafața șantierelor ocupă 5,22 milioane mp, iar investițiile ating suma estimată de 7,99 miliarde RON.

Cele mai multe proiecte provin din județele Cluj (561) și Bihor (358). De asemenea, au fost identificate și 89 proiecte în Maramureș, 83 în Bistrița-Năsăud, 69 în Satu Mare și 67 în Sălaj.

PESTE 60% DINTRE PROIECTE SUNT CLĂDIRI REZIDENȚIALE

Zona Nord-Vest menține trendul identificat la nivel național, cele mai multe proiecte la care se estimează necesar de pardoseli laminate provenind din domeniul Clădiri rezidențiale private. Așadar, potrivit VICTA.ro, au fost identificate 770 proiecte rezidențiale, 222 industriale, 221 din categoria Birouri/Comercial, 171 proiecte de tip Hotel & Relaxare, 180 Retail, 63 construcții sociale, 16 din domeniul Medical & Științific, 3 Utilități și 4 de infrastructură.

DOMENIUL REZIDENȚIAL: PE CE ȘANTIERE SE LUCREAZĂ ÎN NORD-VEST

Conform VICTA.ro, în ultimele 3 luni au fost identificate 360 proiecte aflate în stadiul de construcție. Iată trei șantiere pe care se lucrează în prezent:

  • Ansamblu cu funcțiuni mixte – P existent, 2S+P+M+5E+R, 2S+P+4E+2R – 255 apartamente, spații comerciale, spatii birouri – The Nest, Cluj
  • Ansamblu rezidențial 7 imobile de locuințe colective P+2E+3Eth – Diamond Residence, Satu Mare
  • Ansamblu rezidențial 5 imobile de locuințe colective St+P+5E-8E, parter comercial – Grand Hill Residence, Bihor
DOMENIUL REZIDENȚIAL: CEI MAI ACTIVI ARHITECȚI ÎN NORD-VEST

În ultimele 3 luni au fost identificate 1295 firme de arhitectură și proiectare care au executat lucrări rezidențiale în Nord-Vest.Potrivit VICTA.ro, cele mai active companii suntARHIMAR SERV (30 proiecte), PLAN TRADE (21 proiecte) și SMARTBAU CONSTRUCT (15 proiecte).

DOMENIUL REIDENȚIAL: CEI MAI ACTIVI CONSTRUCTORI ÎN NORD-VEST

În ultimele 3 luni au fost identificați 273 antreprenori generali în construcții care au executat lucrări rezidențiale în Nord-Vest. Cele mai active companii sunt MARC EDIL THERMO (12 proiecte), CAMPEADOR (8 proiecte) și GAL RUN CONSTRUCT (7 proiecte).