Curatarea si intretinerea pardoselii industriale

Cand vine vorba de pardoseli industriale, trebuie facuta distinctie intre curatarea pentru intretinere si cea primara.

Curatarea si intret pardoseli ind2Pardoseli noi

Inainte de prima utilizare, pardoselii industriale proaspat aplicata, trebuie sa i se aplice o curatare alcalina temeinica. Poate fi aplicata o pelicula adecvata destinatiei pardoselii si care sa aiba la baza o emulsie de cearca care se usuca singura. Acest film protector asigura ca stratul de acoperire al pardoseli industriale nu este direct contaminat. In plus, astfel de pelicule sunt disponibile si in variante antiderapante, permitandu-le utilizarea in zone umede.

          Pardoseli functionale

Pardoselile date deja in folosinta, trebuie supuse unor curatenii regulate. Pentru a preveni contaminarea masiva, in cazul unei curatenii intermediare poate fi folosita o curatare alcalina primara.

          Pardoselile contaminate masiv

In mod normal, acestea necesita o curatire primara instensa cu un aspirator alcalin. Dozajul primei curatenii depinde de nivelul de contaminare. Pardoselilor care au fost curatate primar, trebuie sa li se aplice un nou strat protector.

Invelisul protector al pardoselilor industriale a fost subiectul unor testari intense cu diversi agenti de curatare. Conceptul de curatare, testat, descris mai jos este dat cu titlu de exemplu.

  • Curatarea primara: In cazul pardoselilor contaminate masiv, este solicitata o curatare primara cu Buzil IR 42 FORTE. Dozajul depinde de nivelul de contaminare. Stratul de acoperire trebuie apoi clatit cu apa curata.
  • Pelicula protectoare: Faptul ca este sau nu prevazuta pelicula de protective, depinde printre alti factori, de structura suprafetei. Daca este cerut stratul de acoperire, se aplica doua straturi de Buzil S735 CORRIDOR cristale, fiecare dintre acestea doua trebuie sa fie bine uscat.

          Cum sa intretii pardoseala

Curatarea si intret pardoseli indDaca intretinerea si curatenie pardoselii sunt facute planificat, aspectul pardoselii poate fi intretinut cu usurinta.

Pentru pardoselile cu un luciu puternic, este acceptat sa se practice un strat de polis acrilic, care pastreaza luciul, da o suprafata dura, are abilitatea de a permite indepartarea zgarieturilor sau a petelor, in timp ce incorporeaza propietati antiderapante.

Odata efectuata operatiunea de mai sus, sau daca decideti sa lasati pardoseala asa cum a fost aplicata, va fi necesara o curatare chiar si cu un detergent de pardoseli, usor alcalin. Daca optati pentru un polis, uzura poate fi acoperita cu un strat nou de polis. Cu toate aceste, daca se adauga mereu straturi de polis, s-ar putea sa fie necesara o operatiune ocazionala de indepartare a acestuia, apoi operatiunea poate fi reluata.

www.Arhispec.ro iti ofera acces la detalii despre diverse utilaje si solutii de curatare a pardoselilor. Ai nevoie de o oferta specifica pe partea de curatare sau intretinere pardoseala industriala? Lasa-ne un mesaj pe office@infoparodseli.ro si revenim cu raspuns.