Lemnul: mai mult decât un material pentru pardoseli. Iată cum vă puteți amenaja locuința cu cherestea

Lemnul este un material extrem de popular în designul interior, ales atât pentru estetica, cât și pentru beneficiile sale multiple. Acesta este rezistent, robust, ușor de întreținut și ecologic. Dar, mai important, lemnul este un material extrem de versatil, care poate fi utilizat în numeroase aplicații și nu doar pentru pardosele. Fie că este vorba de pereți, tavan, scări sau dulapuri de baie și bucătărie, cheresteaua crează un impact puternic în casa dumneavoastră.

Folosirea cherestelei ca element textural suplimentar pentru alte spații decât pardoseala va evidenția zonele și va crea un sentiment de căldură.

Utilizarea lemnului pe pereți

Utilizarea cherestelei pe pereți creează un aspect unic încăperii. Având în vedere gama largă de specii de lemn, calități și texturi disponibile astăzi, opțiunile de proiectare pentru pereții din lemn sunt nesfârșite. Culorile pot fi, de asemenea, personalizate pentru a se potrivi cerințelor specifice de proiectare.

sursă: architectureanddesign.com
Panouri de perete, tâmplărie și tavan

Pentru bucătării, cheresteaua poate fi utilizată nu numai pentru podea, ci și pentru pereți, tavane și dulapuri, pentru a crea o senzație elegantă, modernă și familiară. De asemenea, cu cherestea proiectată puteți crea aproape orice scară din lemn pentru interior.

sursă: architectureanddesign.com