Incalzirea in pardoseala – ce tipuri de pardoseli sunt compatibile?

Sistemele de incalzire in pardoseala castiga tot mai mult teren la noi in tara si tocmai de aceea este foarte important sa stim tipurile de pardoseli compatibile cu aceste sisteme. Optiunile sunt variate, insa inainte de a lua o decizie trebuie sa avem in vedere doua aspecte foarte importante: cat de bine permit trecerea si inmagazinarea caldurii?

incalzire-in-pardoseala

Pardoselile din lemn
Pardoseala trebuie sa fie subtire pentru a permite trecerea caldurii, iar lemnul folosit sa aiba umiditatea sub 8%.
Lemnul compozit se comporta cel mai bine cu sistemele de incalzire in pardoseala, in timp ce lemnul masiv este predispus la complicatii. Compatibil cu incalzirea in pardoselala este si parchetul masiv sau triplustratificat. La orice alegere este recomandata insa consultanta de specialitate.

Pardoselile PVC si de cauciuc
Pentru ca sunt subtiri, permit o foarte buna trecere si inmagazinare a caldurii, insa nu toate sunt compatibile cu sistemele de incalzire in pardoseala. Este obligatorie verificarea fisei tehnice a produsului pentru a stabili compatibilitatea.

Placi ceramice si din piatra naturala
Acestea au o capacitate excelenta de inmagazinare a caldurii: se incalzesc repede si se mentin calde pentru mult timp. Cea mai buna optiune este gresia.

Mocheta
Cu o temperatura maxima de 27 de grade Celsius la care poate fi incalzita, este esential ca mocheta aleasa sa nu fie confectionate din material termoizolant, pentru ca astfel ar bloca transferul termic.

Descopera produse pentru pardoseli pe ARHSIPEC!

Vrei harta proiectelor care au nevoie de produse pentru pardoseli? O gasesti AICI!

Sursa articol