În 2026 valoarea pieței de pardoseli sportive va atinge 2,1 miliarde dolari

Preferințele cu privire la pardoselile sportive s-au modificat în decursul anilor, îndreptându-se de la lemn masiv spre materiale sintetice sau produse pe bază de cherestea. Specialiștii atenționează că pentru alegerea pardoselilor sportive trebuie luată în considerare o serie de factori, precum capacitatea de absorbție a șocurilor, rezistența la sarcina de reluare, aderența, coeficientul de frecare și deformarea verticală.

Conform estimărilor publicate de Fact.MR, piața mondială de pardoseli sportive va atinge 2.1 miliarde dolari în 2026 și va avea o creștere anuală lentă în perioada următoare.

America de Nord va domina piața mondială de pardoseli sportive

America de Nord va domina piața mondială de pardoseli sportive în ceea ce privește valoarea acesteia. Se așteaptă o creștere anuală lentă, însă poziția sa dominantă se va păstra pe toată perioada preconizată.

Segmentul pardoselilor sportive pentru exterior va ajunge la 485 milioane dolari în 2026

Specialiștii estimează o creștere anuală lentă în segmentul pardoselilor sportive pentru exterior, care va duce la o valoare de 485 milioane de dolari în 2026. Mai mult, este estimată și o creștere a cotei de piață, care va depăși o cincime din totalul pieței de pardoseli sportive.

Utilizarea pardoselilor sportive în spații comerciale va înregistra o rată anuală de creștere de peste 3%

Potrivit datelor publicate de FACT.MR, pardoselile sportive pentru spații comerciale vor atinge cifra de 1.8 miliarde dolari în 2026. Acest fapt înseamnă o rată de creștere anuală cu 3% în perioada următoare. Mai mult, se preconizează că domeniul comercial va reprezenta mai mult de patru cincimi din cota totală de venituri a pieței în perioada următoare.

În România au fost înregistrate în ultimele luni 135 de investiții la care se estimează necesar de pardoseli sportive, iar cele mai multe provin din județele Suceava, Timiș, Iași și Călărași. Pentru mai multe detalii privind oportunitățile de ofertare, apelează la serviciile singurei asistente virtuale de vânzare la șantiere – VICTA